Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Barnomsorg & Skola / Kostenheten

Kostenheten

Kontakter

  • Kostchef

    Åsa Bergendahl
    Kostenheten
    Storängsallén 20
    614 80 Söderköping

    asa.bergendahl@soderkoping.se
    Telefon: 0121-181 94

  • Administrativ assistent

    Birgitta Wiman
    Barn- och utbildningskontoret
    Storängsallén 20
    614 80 Söderköping

    birgitta.wiman@soderkoping.se
    Telefon: 0121-181 48

  • Tillagningskök

    Storängsköket, telefon: 0121-183 85
    Nyströmska köket, telefon: 0121-184 36
    Ramunderköket, telefon: 0121-181 87
    Stenbrinkens kök, telefon: 0121-185 04
    Västra Husby skolas kök, telefon: 0121-185 20
    Aspgårdens kök, telefon: 0121-185 34

  • Mottagningskök

    Brobyskolans kök, telefon: 0121-181 83
    Skönbergaskolans kök, telefon: 0121-185 48
    Mogata skolas kök, telefon: 0121-185 22
    Sankt Anna skolas kök, telefon: 0121-185 10
    Östra Ryds skolas kök, telefon: 0121-185 39

Skolmaten

Kostenheten serverar god, näringsriktig och variationsrik mat. Vi följer Livsmedelsverkets rekommendationer och den aktuella utvecklingen och arbetar fortlöpande med kvalitet och vidareutveckling. Som stöd för vår verksamhet har vi en Kostplan i Söderköpings kommun.

Kostenheten tillhör Servicenämnden och serverar dagligen ca 3.300 måltider. I Söderköpings kommun är skollunchen för gymnasieeleverna kostnadsfria. Till Kostenheten hör även caféverksamheten på Nyströmska skolan.

Menyerna är anpassade till de olika verksamheterna inom skola, förskola, vård och omsorg samt till matdistribution. All mat är lagad samma dag den ska ätas av råvaror med hög kvalitet.

Tillagningskök

Maten lagas i sex tillagningskök, varav tre finns i tätorten: Storängsköket, Ramunderskolans kök och Nyströmska skolans kök. Övriga kök finns på Stenbrinken i S:t Anna, Aspgården i Östra Ryd och i Västra Husby skola. Våra mottagningskök finns på Brobyskolan, Skönbergaskolan, Östra Ryds skola, Mogata skola och Sankt Anna skola. Från tillagningsköken transporteras mat till förskolor, fritidshem, skolor och äldreboende som inte har egna tillagningskök samt till de personer som bor hemma och har matdistribution.

Genom arbetet i köken vill vi främja matglädje i alla åldrar. Vi har välutbildad personal med ansvar för att beställa råvaror och tillaga maten.

Sidan uppdaterad 2017-02-10 Kommentera sidan