Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Kultur & Fritid / Idrott & Motion / Nyheter från Idrott & Fritid

Nyheter från Idrott & Fritid

Kontakter

 • Idrott och fritid

  Stinsen
  Margaretagatan 19
  614 80 Söderköping

  idrott.fritid@soderkoping.se
  Telefon: 0121-186 25

  Drift anläggningar: 0121-182 82

Upprustning vid Klarsjöns badplats

Inför årets badsäsong har sjöbadet vid Klarsjön fått en toalettbyggnad, nya badbryggor och sandpåfyllning.

Badbryggorna är miljövänliga, har stor flytkraft och är stabila ända ut i kanterna. De har rundade kanter och hörn och låg skaderisk, då inga skruvar eller spikar riskerar att sticka upp.

Toalettbyggnaden innefattar två toalettrum, varav ett är tillgänglighetsanpassat samt utrustat med ett skötbord. Toaletterna har vattenspolning och samtliga utrymmen är försedda med solcellsdrivna LED-belysningar.

Sommarlovsprogram

Sommarlovsprogram för Söderköpings skolbarn, 6-15 år.

 • Allsång med Elsa Göransson
 • Dansläger med Danskompaniet
 • Ridning, prova-på-ridning och halvdagsläger med Söderköpings Ryttarsällskap
 • Skateboard med coacher från Norrköpings skateboardhall
 • Teater att se i skärgården - Vilket väder! med Teater Fenix samt Kanel och Kanin och alla känslorna med Teater Pelikan.

Alla läger och program är gratis!

Hälsans Stig ska få fler att promenera i Söderköping

Runt om i Sverige finns ett 130-tal promenad- och motionsslingor som kallas för Hälsans Stig. Alla är placerade vid attraktiva promenadstråk. Idén kommer ursprungligen från Irland och den goda tanken är att främja motion i alla åldrar och att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.

Nu har en Hälsans Stig tagits fram i Söderköping. Hälsans Stig är en folkhälsosatsning som Hjärt- och lungfonden står bakom med målet att få fler att promenera mer.

Hälsans Stig går genom centrala Söderköping, med start och mål vid Stinsen. Det är en promenadvänlig slinga i vacker miljö och underlaget är asfalt, kullersten och hårt grus. Stigen saknar nästan backar helt och kan användas av såväl söndagsflanörer som motionerare, förskolegrupper och pensionärer. Slingan i Söderköping är 4 km lång och varje kilometer är utmarkerad.

Till dig som går i mellanstadiet: vill du testa tennis, friidrott och taggrugby?

Sportis Camp är ett dagläger för dig som går i mellanstadiet (född år 05-07) i Söderköpings kommun. Under vecka 33, den 14-17 augusti, har du chansen att få prova runt 12 idrotter tillsammans med jämnåriga kompisar. Samtidigt får du möjligheten att besöka våra olika idrottsanläggningar i Söderköping.

Chansen är stor att du hittar just din favoritidrott!

Sista anmälningsdag är den 22 juni 2017. Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller!

En gång för alla är invigd

28 juni 2016 invigdes En gång för alla utav Servicenämndens ordförande, Lars Regnander och eldsjälen Nisse Larsson. Region Östergötland var även representerade genom Anita Jernberger, Regionutvecklingsnämndens ordförande och Johan Henriksson, ordförande i Natur och friluftsrådet. Deras invigningstal gick i hälsans tecken där de belyste att friluftsliv och natur inte enbart är till för hela och friska. Alla har rätt att komma ut i naturen för att känna doften av skog.

En gång för alla är precis som namnet antyder en tillgänglighetsstig där alla människor, med eller utan funktionshinder, får möjlighet att på ett enklare sätt få tillgång till naturen.

Förslaget om anläggandet av en stig anpassad även för funktionshindrade väcktes för flertalet år sedan av bland andra Neuroförbundet och Skogspojkarnas OK med Nisse Larsson i spetsen. Tack vare bidrag från Region Östergötland och ett bra samarbete med föreningar och företag ligger nu denna 1-kilometersstig klar för flitigt användande vid Alboga motionscentral (SOK-stugan).

Västra Husby motionsspår

Nu är upprustningen av motionsspåret vid Hylingevallen klar. Skötseln av spåret ansvarar Västra Husby IF för.

Alboga utegym

Den 24 oktober 2015 invigdes Alboga utegym utav Servicenämnden tillsammans med Idrott och Fritid.

I anslutning till Alboga motionsspår står nu ett robust utegymmet av trä med elva styrkestationer samt en stretchyta, varav fem av stationerna är handikappanpassade.

Utegymmet är öppet för alla och är ett bra komplement till konditionsträningen. Att träna styrka är en trend som växer och vi är därför glada att kunna erbjuda denna träningsform i Söderköping.

Bredvid utegymmet finns även en fin grillplats som är handikappanpassat med bord och bänkar.

Sidan uppdaterad 2015-10-15 Kommentera sidan