Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Kultur & Fritid / Kultur / Dans / Dansens vecka

Dansens vecka

Dansens vecka är både ett lokalt och regionalt arrangemang som bjuder in alla dansgenrer, dansaktörer och dansintresserade att medverka. Dansens vecka är även ett publikt arrangemang. Håll utkik efter årets programfolder!

Syftet med Dansens vecka i Östergötland är att visa upp och synliggöra dansens som konstform. Publiken ska kunna få ta del av olika dansstilar. Se och uppleva dans, både professionell dans och dans på amatörnivå. Möjligheten att få delta själv, både som publik och dansaktiv. Möjlighet att samverka och nätverka mellan varandra, träffa andra som dansar. Möjlighet för föreningar och skolor att värva nya medlemmar. Hitta nya målgrupper för dans.

Dansens vecka i Östergötland startade 2012 på initiativ av två regionala koreografer/dansare. Samarbete söktes med Regionförbundet Östsam och Östergötlands kommuner. Första året deltog 5 kommuner och beslut fattades om att Dansens vecka skulle bli just en hel vecka med avslut på den internationella Dansens dag 29 april. 2013 var ett mellanår för Dansens vecka. 2014 gjordes en större satsning och mellan 24-29 april deltog 9 kommuner, runt 80 dansprogrampunkter genomfördes i Östergötland, många dansgenrer var representerade, ideella, professionella, barn, unga och vuxna deltog samt att en mer aktiv marknadsföring genomfördes genom sociala medier, affischer, program och media.

Varmt välkomna!

 

Sidan uppdaterad 2016-06-22 Kommentera sidan