Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Kultur & Fritid / Kultur / Kultur i skolan / Årskurs 2

Årskurs 2

Skolbio åk 2

Oskars Amerika

Oskars Amerika Oskars mamma festar lite för mycket. En dag berättar hon att hon ska till Amerika och att Oskar ska få bo hos morfar i norra Norge. I den lilla byn lär Oskar känna den något udda Levi som har en liten ponny som husdjur. En dag sker en olycka och Levis hus brinner ner. Snart är polisen efter honom och Oskar hjälper honom att gömma sig. Tillsammans bestämmer de sig för att åka till Amerika. Men är Oskars mamma verkligen där?

Årtal - 2017
Tal - Norskt
Text - Svensk
Regissör - Torfinn Iversen
Produktionsland - Norge
Speltid - 79 min

Tid: 16 nov kl.9.00

Plats: Salong Ramunder

Anmälan: Bekräfta hur många ni kommer till kulturkontoret@soderkoping.se

Resa: Kulturkort (lånas av Kulturkontoret)/ Bussresa bokas av skolorna, samåk gärna om möjligt. Uppge Söderköpings kommun, referens ZZCHE vid bokning.

 

 

 

Julshow 2017

Julshow med Maria Olofsson och Ola Lager med Östgötabandet!

Vad är det som händer hos Tomten? Varför är det så stökigt i hans verkstad? Med härliga rytmer och stämningsfulla julsånger kommer Östgötabandet, Maria Olofsson & Ola Lager med en ny show!.

 

 

Plats: Sporthallen Vikingen, Västra Husby skola och Östra Ryd skola 

Tid och datum:

14/12 Sporthallen Vikingen 9.00, 10.30 och 12.30

15/12 Västra Husby skola 9.00, Östra Ryds skola 12.45

Resa: Bussar bokas av skolorna. Det går även bra att låna kulturkortet från Kulturkontoret för att resa med Östgötatrafiken. 

Vid egna bussar: Uppge Söderköpings kommun, referens ZZLASF (förskola), ZZCHE (förskoleklass tom åk 3) vid bokning. Samåk om möjligt!

Bokning: Ange önskad tid och dag för föreställning samt antal elever och lärare i ett mail till kulturkontoret@soderkoping.se  Vi försöker tillgodose era önskemål i den mån det är möjligt. 

Uppdrag Nelly Rapp

Fem vänner får ett oväntat uppdrag. På lördag ska de för första gången framföra Trollkarlens bok på stadens bibliotek – som teaterföreställning! Tiden är knapp. Hur ska de hinna få ihop det?

En vågar inte, en dyker inte upp, en försvinner in i fantasin, en sätter sig på tvären och en vill bara göra på sitt sätt. Kommer de att lyckas? Och vem ska spela monsteragenten Nelly Rapp?

UPPDRAG NELLY RAPP är en fristående pjäs där historien sammanvävs med berättelsen i Martin Widmarks Trollkarlens bok. Här har de fem läs-förståelsestrategierna i En läsande klass förkroppsligats och fått huvudrollerna. Det är deras olika personligheter, styrkor och svagheter som vi får möta när de ger sig i kast med denna utmaning. Detta är en föreställning om att våga tro på sin egen förmåga och att samarbete stärker. Att olikheter berikar och att allas våra inre bilder och fantasi är lika mycket värda.

Plats: mer info kommer...

Tid och datum: 13-15/3 2018

Längd: 50 min

EXTRA KULTUR

Ni har väl inte missat att alla föreställningar med Ung Scen Öst och Östgötateatern samt Norrköpings Symfoniorkesters program för skolor är gratis att boka!?

Ring gärna direkt till teatern eller konserthuset för att boka och nyttja gärna skolans eller Kulturkontorets klassbiljetter med Östgötatrafiken för att resa!

Sidan uppdaterad 2018-01-04 Kommentera sidan