Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Kultur & Fritid / Kultur / Kultur i skolan / Årskurs 4

Årskurs 4

Norrköpings Symfoniorkester - Världens sju underverk

Besök världens underverk med Ayla! Flyg med De Geer Airways runt världen och besök sju av alla jordens underverk. Hör musik av Prokofjev, Nielsen och Saint-Saëns.

Varmt välkomna!

 

Bra att veta innan besöket:

Pedagogiskt material att arbeta med i förväg finns på SON:s hemsida.

Ni får ingen placering i salongen i förväg. Ni måste anlända till konserthuset i grupp, tillsammans med ansvarig gruppledare/lärare. Ni blir anvisade era platser vid ankomsten.

Plats: De Geerhallen Norrköping

Tid: 15 nov kl.10.30 2017

Längd: ca 60 min

Boka: Kulturkontoret har förbokat ett antal platser. Maila kulturkontoret för att anmäla intresse av platser, kulturkontoret@soderkoping.se.

Resa: Kulturkort (lånas av Kulturkontoret)/ Bussresa bokas av skolorna, samåk gärna om möjligt. Uppge Söderköpings kommun, referens ZZCHE vid bokning.

Skolbio åk 4

Heartstrings

Den unga och lovande cellisten Marie, 12 år, lider av en ögonsjukdom som gör att hennes liv bokstavligen blir mörkare och mörkare. Förutom Maries föräldrar är det ingen som känner till att hon sakta men säkert håller på att bli blind. Maries goda vän Victor är kär i Marie. Tillsammans med klasskompisarna blir Victor Maries ögon när hon försöker att dölja hur långt hennes sjukdomsförlopp har gått.

Årtal - 2016
Tal - Franskt
Text - Svensk, engelsk
Regissör - Michel Boujenah
Produktionsland - Frankrike, Belgien
Speltid - 89 min

Tid: 30 nov kl.9.00

Plats: Salong Ramunder

Anmälan: Bekräfta hur många ni kommer till kulturkontoret@soderkoping.se

Resa: Kulturkort (lånas av Kulturkontoret)/ Bussresa bokas av skolorna, samåk gärna om möjligt. Uppge Söderköpings kommun, referens ZZCHE vid bokning.

Författarbesök Elin Lindell

Alla i årskurs fyra får besök av Elin Lindell och är illustratör, författare och journalist. Hon illustrerar mest för barn, men tycker det är kul att illustrera för vuxna ibland också.

De senaste åtta åren har hon regelbundet publicerat illustrationer i Kamratposten, bland annat många omslag, baksidor, affischer, insändar-illustrationer mm. Hon har också illustrerat 16 barnböcker (hittills, flera nya är på gång!) på förlag som Alfabeta, Natur & Kultur, Opal och Lilla Piratförlaget. Hon har också gjort flera baksidor till Arlas mjölkpaket och blivit publicerad i andra tidningar, till exempel Vi Föräldrar och Arbetarbladet. Hennes mest populära böcker nu är Jördis-serien, om en helt vanligt ovanlig 9-åring och hennes liv med kompistrubbel och kärlekspirr. Första boken i serien heter "Borttappat: Katt, kompis, kalsong". Foto Max Palm.

Illustrationsworkshop
En teckningsövning där hon handleder eleverna i att illustrera bilder till en text. Hon visar steg för steg hur det går till när jag illustrerar. Från idé och skiss till färdig illustration. Hon visar också hur man kan berätta saker i bilden, i stället för att skriva allt i texten.
I den här övningen brukar hon läsa ett par kapitel ur någon av mina böcker, sedan är det dags för eleverna att bildsätta en scen.

Ålder: åk 4

Tid: 13-15 mars 2018 (schema kommer)

Längd: 60-80 min
Förberedelse: Läs gärna någon av hennes böcker och förbered kluriga frågor!
Plats: I klassrum enligt schema som kommer senare.

Friskolorna är välkomna att höra av sig direkt till kultursekreteraren för bokning av författarsamtal.

 

EXTRA KULTUR

Ni har väl inte missat att alla föreställningar med Ung Scen Öst och Östgötateatern samt Norrköpings Symfoniorkesters program för skolor är gratis att boka!?

Ring gärna direkt till teatern eller konserthuset för att boka och nyttja gärna skolans eller Kulturkontorets klassbiljetter med Östgötatrafiken för att resa!

Sidan uppdaterad 2018-01-04 Kommentera sidan