Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Kultur & Fritid / Kultur / Kultur i skolan / Årskurs 6

Årskurs 6

Skolbio åk 6

Rum 213

Rum 213 Som vi har längtat efter en riktigt bra skräckfilm för barn! Elvira åker på kollo och ska dela rum med Bea och Meja, men på grund av en vattenskada får de flytta in i rum 213 där ingen bott på 60 år. Snart börjar det hända mystiska saker: föremål försvinner, Bea drömmer mardrömmar och de hittar ett underligt gammalt brev ... Baserad på Ingelin Angerborns populära barnbok med samma namn.

Årtal - 2017
Tal - Svenskt
Regissör - Emelie Lindblom
Produktionsland - Sverige
Speltid - 95 min

Tid: 7 dec kl.9.00

Plats: Salong Ramunder

Anmälan: Bekräfta hur många ni kommer till kulturkontoret@soderkoping.se

Resa: Kulturkort (lånas av Kulturkontoret)/ Bussresa bokas av skolorna, samåk gärna om möjligt. Uppge Söderköpings kommun, referens ZZCHE vid bokning.

Konst - Visning och verkstad

med Norrköpings konstmuseum

Arbetar ni med något särskilt tema i undervisningen? Kanske en historisk händelse som ni känner att eleverna bör ha grepp om och tänka kring.

Norrköpings konstmuseum erbjuder visningar där klasserna få ta del av konstverk från både dåtid och nutid. Konsten är en spegel av sin samtid - saker som är viktiga i ett samhälle gör ett avtryck i konsten. Det betyder också att det som eleverna tycker är viktigt och funderar över gör avtryck i det de skapar. Ett besök på konstmuseet är ett sätt att uppmuntra det och sätta värde på elevernas egna röster!

Konstmuseet kan anpassa visningen efter just era behov och har flera olika typer av visningsmodeller att välja mellan. Det går antingen att se de permanenta samlingarna, eller de tillfälliga - vilket som passar er bäst! Kontakta kulturkontoret för mer information!

Plats: Norrköpings konstmuseum

Tid: Eget önskemål. Välj en tid när ni kan hitta ett tema att arbeta med som berör andra saker ni gör.

Längd: ca 2 h

Ålder: Åk 6

Resa: Kulturkort (lånas av Kulturkontoret)/ Bussresa bokas av skolorna, samåk gärna om möjligt. Uppge Söderköpings kommun, referens ZZCHE vid bokning.

Boka: senast två veckor innan via receptionen på 011-15 26 00. Uppge skola och att ni är en årskurs 6 från Söderköping.

Frågor: Frågor kring visningen och speciella önskemål tas med pedagog Ann-Charlotte Peterson på ann-charlotte.peterson@norrkoping.se eller  011-15 16

Dans - Sova med Blauba Danskollektiv

En dansföreställning av Blauba Danskollektiv om sömn och drömmar. Vi följer två karaktärer som rör sig genom drömmarnas fantastiska värld och deras gemensamma nyfikenhet och förundran över den oundvikliga sömnen. Vad är det egentligen som händer när vi sover? Vilka drömmar kommer vi ihåg och varför? och är det egentligen så viktigt att sova? Föreställningen inspireras av samtal om sömn och drömmar med elever från åk 4-6.

Varmt välkomna!

Plats: Björkbackenhusets rörelserum

Tid: 7 och 8 nov 2017 enligt schema:

7 nov kl.10.00: Skönberga 5p+6p+Björkhaga 5e

7 nov kl.11.15 Östra Ryd 5+6+7 +Västra Husby 5c+6c

8 nov kl.10.00 Björkhaga 6e+6h+Waldorf+Gårdeby+Mogata+St Anna

8 nov kl.11.15 Broby 5d+6d+ Björkhaga 5h

Längd: ca 45 min inklusive publiksamtal

Ålder: Åk 5+6

Resa: Bussar bokas av skolorna. Uppge Söderköpings kommun, referens ZZCHE vid bokning. Samåk om möjligt!

EXTRA KULTUR

Ni har väl inte missat att alla föreställningar med Ung Scen Öst och Östgötateatern samt Norrköpings Symfoniorkesters program för skolor är gratis att boka!?

Ring gärna direkt till teatern eller konserthuset för att boka och nyttja gärna skolans eller Kulturkontorets klassbiljetter med Östgötatrafiken för att resa!

Sidan uppdaterad 2018-01-04 Kommentera sidan