Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Kultur & Fritid / Kultur / Kultur i skolan / Årskurs 6

Årskurs 6

Konst - Visning och verkstad

med Norrköpings konstmuseum

Arbetar ni med något särskilt tema i undervisningen? Kanske en historisk händelse som ni känner att eleverna bör ha grepp om och tänka kring.

Norrköpings konstmuseum erbjuder visningar där klasserna få ta del av konstverk från både dåtid och nutid. Konsten är en spegel av sin samtid - saker som är viktiga i ett samhälle gör ett avtryck i konsten. Det betyder också att det som eleverna tycker är viktigt och funderar över gör avtryck i det de skapar. Ett besök på konstmuseet är ett sätt att uppmuntra det och sätta värde på elevernas egna röster!

Konstmuseet kan anpassa visningen efter just era behov och har flera olika typer av visningsmodeller att välja mellan. Det går antingen att se de permanenta samlingarna, eller de tillfälliga - vilket som passar er bäst! Kontakta kulturkontoret för mer information!

Plats: Norrköpings konstmuseum

Tid: Eget önskemål. Välj en tid när ni kan hitta ett tema att arbeta med som berör andra saker ni gör.

Längd: ca 2 h

Ålder: Åk 6

Resa: Kulturkort (lånas av Kulturkontoret)/ Bussresa bokas av skolorna, samåk gärna om möjligt. Uppge Söderköpings kommun, referens ZZCHE vid bokning.

Boka: senast två veckor innan via receptionen på 011-15 26 00. Uppge skola och att ni är en årskurs 6 från Söderköping.

Frågor: Frågor kring visningen och speciella önskemål tas med pedagog Ann-Charlotte Peterson på ann-charlotte.peterson@norrkoping.se eller  011-15 16

EXTRA KULTUR

Ni har väl inte missat att alla föreställningar med Ung Scen Öst och Östgötateatern samt Norrköpings Symfoniorkesters program för skolor är gratis att boka!?

Ring gärna direkt till teatern eller konserthuset för att boka och nyttja gärna skolans eller Kulturkontorets klassbiljetter med Östgötatrafiken för att resa!

Sidan uppdaterad 2018-01-04 Kommentera sidan