Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Kultur & Fritid / Kultur / Kultur i skolan / Årskurs 7

Årskurs 7

Skolbio Åk 7

Hunt for the Wilderpeople

Hunt for the wilderpeople Ingen vill ha föräldralösa Ricky Baker. När han flyttar hem till sin moster mitt ute i vildmarken blir han för första gången uppskattad för den han är. Mostern går hastigt bort och Ricky blir ensam med hennes man Hec, som är något av en enstöring och där kan han ju inte stanna, tycker myndigheterna. Men då fejkar Ricky sin egen död och ger sig ut på rymmen. Det dröjer inte många timmar innan Hec letar efter honom. Men det gör också den hårdkokta polisen Paula och resten av Nya Zeelands befolkning.

Tid: 18/12 kl.9 i Salong Ramunder
Speltid: 101 minuter

Othello

Vem är bärare av sanningen?
Hur sann är den kollektiva sanningen?
Hur blir en lögn en vedertagen sanning?
För över 400 år sedan skrev William Shakespeare pjäsen Othello. Än idag blir vi engagerade och fascinerade av denna tragedi. Historien om den hämndlystne fänriken Jago som konspirerar och driver den godtrogne generalen Othello att till slut ta livet av sin älskade hustru Destemona. Vi ser hur Jago, i sin ilska över att inte ha fått den befordran han tycker att han ska ha och den uppskattning han förtjänar, börjar föra ett psykologiskt krig mot alla runt omkring honom. Hur han genom att plantera tvivel skapar sanningar som inte kan vara osanna. För ett rykte behöver inte mycket hjälp för att börja leva sitt eget liv.

Texten har bearbetats till en ca 50 minuter lång föreställning och vi fokuserar i första hand just på ryktesspridningen. Hur ryktet, som ju bara är luft, till slut blir den enda rimliga sanningen. Hur lite fakta som det krävs för att vända en grov lögn till en helt rimlig verklighetsbeskrivning. Det är inte svårt att idag dra paralleller till hur så kallade "sanningar" uppstår i sociala medier, på skolgårdar eller för den delen i politiska sammanhang.

Plats: i klassrum, mer info kommer...

Tid och datum: 19-20/3 2018, mer info kommer...

Längd: 50 min

EXTRA KULTUR

Ni har väl inte missat att alla föreställningar med Ung Scen Öst och Östgötateatern samt Norrköpings Symfoniorkesters program för skolor är gratis att boka!?

Ring gärna direkt till teatern eller konserthuset för att boka och nyttja gärna skolans eller Kulturkontorets klassbiljetter med Östgötatrafiken för att resa!

Sidan uppdaterad 2018-01-04 Kommentera sidan