Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Kultur & Fritid / Kultur / Kultur i skolan / Gymnasiet

Gymnasiet

Rickard III på Dramaten

Gymnasiet åk 2

Jonas Karlsson spelar Rickard III, en av teaterhistoriens mest blodtörstiga skurkar, som gör allt för att bli kung över England. Han mördar mäktiga män och förför sedan deras fruar. Med vackert tal, lömska planer och dödliga vapen klättrar han snabbt mot tronen. Och vi i publiken är hans förtrogna följeslagare.

Shakespeares mästerverk Rickard III är en bloddrypande och mörkt humoristisk skildring av hertigen av Gloucesters väg till makten.

Regissören Stefan Larsson är en av Dramatens flitigast anlitade. På senare år har han regisserat pjäser som Scener ur ett äktenskap, Fanny och Alexander, En Familj – August: Osage County och Medea.

Tid och plats: 3 okt 2017, Dramaten i Stockholm.

Mer info via ämneslärare.

 

Skolbio 2017/2018

En obekväm sanning

Gymnasiet 1-3 Naturvetenskapligt program

USA.s f.d. vicepresident Al Gore presenterar skrämmande fakta om framtiden för vår planet och våra samhällen! EN OBEKVÄM SANNING är nog årets viktigaste film!Mänskligheten sitter på en tickande bomb. Om det som majoriteten av världens klimatforskare hävdar är riktigt, har vi bara ca 10 år på oss att förhindra den katastrof som hotar jorden. Vår planet står inför en klimatförändring av gigantiska mått, som inom en nära framtid innebär extrema väderomsvängningar med översvämningar, torka, stormar och epidemier som följd. Denna hotande katastrof är orsakad av oss själva. Detta är en berättelse om en människas beslut att göra något åt saken. EN OBEKVÄM SANNING visar Al Gores starka argument för att vi måste börja agera nu för att kunna rädda vår jord. Vi kan alla gemensamt göra förändringar i våra liv för att bli en del av lösningen!

 

Tid: 11/12 kl. 10.00

Plats: Salong Ramunder

Längd: 95 min

Skolbio 2017/2018

Sameblod

Gymnasiet 1-3

Elle Marja går på samisk internatskola med sin lillasyster och ska snart ta över som renskötare i familjen. Samtidigt drömmer hon om ett annat liv, långt borta från bybornas hårda ord och förakt och skolans kadaverdiciplin och kolttvång. Allt faller samman efter de rasbiologiska undersökningarna som hålls på skolan och Elle Marja bestämmer sig för att lämna allt och bli svensk. Hon stjäl sin svenska lärarinnas identitet och rymmer till Uppsala – men att byta liv visar sig vara mycket svårare än hon trodde.

Tider:

12/2 kl. 8.45

1/2 kl. 12.30

Plats. Salong Ramunder

Längd: 110 min

King of the Jungle

En dansföreställning av ReAct!

Gymnasiet åk 1-3

En av de vanligaste förekommande arterna i storstadsjungeln är kontorsarbetarna. De lever den största delen av sina liv framför en dator, men oftast ser man dem stressandes till nästa möte, med portföljen i högsta hugg. Deras lätt framåtlutade hållning och målmedvetna gång utgör en syn som smälter väl in i storstaden. Men med föreställningen King of the Jungle kommer ReAct få dom att sticka ut.  


Plats: mer info kommer...
Tid: 25 april
Längd: 25 min
Ålder: åk 1-3 Nyströmska skolan

EXTRA KULTUR

Ni har väl inte missat att alla föreställningar med Ung Scen Öst och Östgötateatern samt Norrköpings Symfoniorkesters program för skolor är gratis att boka!?

Ring gärna direkt till teatern eller konserthuset för att boka och nyttja gärna skolans eller Kulturkontorets klassbiljetter med Östgötatrafiken för att resa!

Sidan uppdaterad 2018-01-04 Kommentera sidan