Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Nyheter / Integrationsprojektet Tillsammans prisas för sina framgångar

Tillsammans prisades för sina framgångar

Publicerad den 28 mars 2017

Under lördagen den 25 mars mottog integrationsprojektet Tillsammans Östgötapriset på 10 000 kr under pompa och ståt. Prisutdelningen hölls på Marieborgs folkhögskola, där ungdomar fick berätta om de olika aktiviteter som erbjuds och vad projektet betyder för gemenskapen.

De ungdomar som deltog vid prisutdelningen på Marieborg har funnits i projektet under en längre tid och hunnit prova på en rad olika aktiviteter. Under det senaste året har de startat upp en verksamhet i Flygeln på Östra Rydsvägen, som har öppet på onsdagar. I Flygeln spelar man olika spel, pysslar, lagar mat, arrangerar grillkvällar m.m. Man provar även olika sporter som basket, volleyboll, badminton, boxning, pingis m.m i olika sportlokaler på orten. Ungdomarna har skapat en härlig mötesplats i integrationens anda.

- "Framgången med vårt Tillsammans-arbete är att vi gör aktiviteter tillsammans och inte var för sig och att det möjliggör ett långsiktigt hållbart samarbete mellan föreningar, organisationer, kommunala förvaltningar och frivilliga. Samarbetet vi har upparbetat bygger på insyn och delaktighet. Med långsiktig planering och gemensamma resurser kan vi göra många fler aktiviteter", säger Göran Lundström, samordnare för främjande arbete för barn och unga.

Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete under 2017!

Vänsterpartiet Östergötlands Integrationspris 2017 tilldelas Tillsammans organisationen i Söderköping med motiveringen:

Som gjort framstående insatser genom åren inom integrationen i Söderköping. Tillsammans är och har varit länken mellan samhället och nysvenskar, har varit ett stöd för föreningslivet och har möjliggjort många insatser och aktiviteter inom kultur och kompetenshöjningen samt i arbetet för inkludering och mångfald.

Vänsterpartiet i Östergötland
Norrköping den 25 mars
Linda Snecker, Ordförande

Sidan uppdaterad 2017-03-28 16:34 Kommentera sidan