Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Nyströmska gymnasiet / 9:or

9:or

Kontakter

 

Provapådagar.

Se själv hur det är att vara elev på Nyströmska skolanKontakta Helene eller Viveca, våra studie- och yrkesvägledare, för information om önskat program och tider.

 

Varför ska du söka till Nyströmska skolan i Söderköping?
Vi tycker det är självklart men du kan ju inte veta allt om oss.

Häng med på riktiga lektioner som visar hur vi jobbar.

 

En bra lärare gör skillnad!

Skolforskning pekar på vikten med utbildade och kompetenta lärare som lyfter eleverna. Det har vi. Lärare som aldrig ger sig och som både har grym kompetens och inte bangar för lite spex. Kolla in våra mentorsfilmer (kolla länken HÄR ) Producerat på Nyströmska.  Missa inte bilderna från julparaden (här 2016) men bäst är att se lärarna live (men då måste du vara hos oss)

Pengarna ska gå till

Väldigt bra lärare som är grunden för att du som elev ska lyckas (minst lika viktig är du själv).
Material som gör att du kan lyckas på ett bra sätt.
Lokaler som hjälper dig i ditt lärande. Teorisalar, naturvetenskapssalar med den rätta utrustningen, metodrum för vårdelever som tar verkligheten till skolan, bibliotek med all den kunskap som du behöver och personal som hjälper dig att hitta den, gradängsal för större föreläsningar, filmvisning mm, en cafeteria/matsal där alla kan samlas för en kortare fika eller välbehövlig matpaus. Vårt kök fixar det mesta själva. 
Personal: Förutom lärare ska en skola ha kurator, skolsköterska, studie och yrkesvalrådgivare, vaktmästare, administrativ personal, matpersonal, städpersonal, bibliotekarie och andra som hjälper till då du vill få hjälp. Allt detta finns på Nyströmska skolan

En nyhet för yrkessprogrammen.

VI erbjuder dig som elev på Yrkesprogrammen ett bidrag till körkort på 5000:-.
DU går sista terminen i åk 3, har kurs- och praktiknärvaro och följer din individuella studieplan. Då kan du mot uppvisande av handlingar och kvitton få ut bidraget. 

Mindre klasser 

Vi är max 28 elever i en klass. Det innebär mer tid för varje elev, 
jämfört med klasser som kan vara över 32-33st. Mer tid = mer hjälp = högre kvalité = bättre resultat för dig.

Stort och litet!

Vi är en tillräckligt stor skola för att kunna ha det mesta men tillräckligt liten för att vi ska kunna känna igen varandra, heja på varandra, inte glömma bort varandra och peppa varandra.

Det händer massor med saker  på Nyströmska

Kolla in bilder från förr. Se bilder från nuet. Det uppdateras ständigt här. 

Nyströmska skolan, Fotbollsprofil

Fotbollsprofilen sker i samarbete med IFK Norrköping som tillhandahåller kvalificerade tränare och ger eleverna möjlighet till fotbollsträning under dagtid, 1 gång/veckan.

Fotbollsprofilen sträcker sig över tre gymnasieår och sker inom ramen för elevens individuella val, 200 gymnasiepoäng av totalt 2500, vilka betygsätts och ingår i gymnasiebetyget.

Skolträningen består av individuell teknikträning och spelförståelse.
Kursen innehåller också första tränarutbildningen: "Avspark".

Fotbollsprofilen är ett utmärkt val för elever som vill läsa ett studieförberedande program, som ger högskolebehörighet, samtidigt som hon/han utöver sin träning i sin egna fotbollsförening får möjligheter att utveckla sina fotbollskunskaper under skoltid. Läs mer om det HÄR

Idrottsprofil

Du kan fortsätta med din satsningen på din egen idrott eller ett mera mångsidigt tränande inom ämnesområdet idrott- och häls. Idrottsprofilen läses inom ramen för elevens individuella val och kan sträcka sig från ett till tre år. Om du väljer att satsa på din egen idrott sker ett samarbete mellan skolan och din förening. 

Målsätningen är att du ska utvecklas maximalt inom din idrott. Förutom idrottsträningen lär du dig mer om träningslär, kost, idrottsskador, ledarskap, idrottspsykologi och mental träning, anatomi och fysiologi. Läs mer om det HÄR

Studieverkstäder

Vill du få mer hjälp? Känner du att du vill utvecklas mer?
Vi har läxhjälp två dagar i veckan och verkstäder för engelska och matematik för att du ska kunna få mer hjälp om du vill och behöver det.

FN-rollspel

Vi lär oss mycket om andra länder och internationellt arbete genom bla återkommande FN-rollspel.

HÄR kan du se en film om skolans senaste rollspel vi arrangerade där elever från hela Sverige deltog. 

Många lyckas!

96% av eleverna på skolan är nöjda eller mycket nöjda med Nyströmska skolan, 
enligt en oberoende reklambyrås undersökning.

98% av eleverna känner sig trygga på Nyströmska skolan.

 

Av våra högskoleförberedande program uppnår  98,5 % slutbetyg
Natur 100%
Samhäll 97%
Snittet på våra tre program är 95% 

Alla elever får ett eget busskort.

Du som bor i en annan kommun kan välja mellan busskort eller inackorderingsbidrag.  

Vetenskaparna

Är du intresserade av astronomi, elektronik, flyg, medeltida teknik eller varför inte matematik! Då är vetenskaparna på Nyströmska skolan en unik möjlighet att gräva lite djupare. Vi har en egen sal med massor av roliga och spännande naturvetenskapliga ting. Du kan få möjlighet att vara ledare för yngre barn som är vetenskapsintresserade. Peter Lindström fick ta emot medalj från kungen för hans unika engagemang och satsning på naturvetenskap. Vi har många gymnasielever, från alla program, som gillar detta.

Korta pendlingstider 

Bor du i Norrköping? Från Södertull tar det under 20 minuter och det går morgonbussar förbi Hageby centrum och Navestad till Söderköping. Lätt och bekvämt!! 
Bor du i Hageby eller Navestad så kan det till och med gå fortare att ta sig till oss än vissa skolor i Norrköping.

Att möta nya människor. 

Du kommer att träffa många nya vänner. Vi har elever från Valdemarsvik med omnejd, Söderköping och Norrköping med omnejd.

Se dig om och skapa mötesplatser

Vi gör resor i studiesyfte och det kommer föreläsare och vi möter kulturpersonligheter hos oss. Nu till våren kommer bl a Arkan Asaad och Martin Schibbye och berättar om sina upplevelser. 

Skolans mitt och samlingsplats

Vi har ett fantastiskt café. Där äter du skolans egen lagade mat, väljer mellan många olika grönsaker, alltid en soppa, fikar alltid nygräddade bullar och färska bröd. Hann du inte med frukost? För en billig penning,10 kr, får du en frukost som gör att du kan prestera fram till lunch.

För oss är du redan någon!

Vi känner våra elever. Vi har tid med våra elever. Storleken på Nyströmska skolan gör att det är lätt att lära känna varandra, säga hej till varandra och prata med varandra. 
Ingen elev glöms bort på Nyströmska skolan. Vi är många som jobbar för att allt ska fungera på bästa sätt. Lärare, receptionen, biblioteket, köket, kurator, hälsovården, Syv, vaktmästare, skolledning och elevkår. Vi lägger våra pengar på att du ska få all den kompetens som finns och inte till annat.

Kunskaper finns på många ställen

Biblioteket är fantastiskt och våra medarbetre hjälper dig med det mesta. 

En härlig skola 

Vi har nästan all undervisning i vår vackra skolbyggnad. Viss idrott kan ibland förekomma i annan lokal men annars är det inga långa vandringar till och från olika undervisningslokaler

Uppmärksammad av kungen 

Sveriges bästa NO-lärare jobbar hos oss. Artikel i NT
Vad säger Kungliga vetenskapsakademin om vår NO-lärare? Kolla HÄR

Att hänga med är viktigt! 

Vi moderniserar ständigt. Videokanoner i varje klassrum ger bra överblick och tydlighet till alla. Det finns även smartboards i vissa salar.

Vi jobbar med lärplattformen edWise för att öka möjligheterna att lyckas. Det innebär att du som elev kan ta del av dina lärares uppgifter, föreläsningar, filmer hemifrån och när det passar dig. Och du kan lämna in dina arbeten till din lärare via edWise

Onlineböcker är något som kommer mer och mer. Självklart finns det hos oss.

Du använder en laptop under din gymnasietid.
Naturligtvis har vi trådlös nätuppkoppling i hela skolan, allt för att lättare komma åt information.

Du som elev måste få kunskap om hur datorn kan användas för att du ska lära dig ännu mera!

Allhallen = möjligheter 

Vi har ett gym, allhallen, där du gympa, träna gratis med maskiner eller spela pingis mm.

Eleverna är bäst 

Vi har många elevföreningar som berikar skolan och gör den ännu bättre, t.ex. NaifElevkåren,FestkommitténBalkommitténEventgruppen.

Vetenskaparna är naturvetenskap för mindre ungdomar men vi har många av våra vetenskapsintresserade elever som är med och hjälper till när det är läger och andra aktiviteter. Om en gymnasieelev förklarar vetenskapliga ting för en yngre elev så blir det dubbel effekt. Gymnasieeleven lär sig mer när han/hon förklarar ett fenomen för en annan elev. Sedan är det väldigt roligt att vara ledare för andra.

Universitetsutbyten

Vi har utbyten och samarbeten med universitet. Innan påsklovet hade vi ett gäng elever som studerade solcellsteknik på Campus i Norrköping under en vecka. Viktig erfarenhet när du vill läsa vidare sen.

  

Prata med oss, maila oss, besök oss eller ring oss. Vi hjälper dig alltid. 
För oss är du redan någon.

Programväljaren. Här finns information om olika program, ansökningstider och antagningsbestämmelser. 

Receptionen: tele: 0121 18 190  mail: nystromska.reception@soderkoping.se
Studie- och yrkesvägledare:
Viveca Frejd: tele: 0121 184 31 mail: viveca.frejd@soderkoping.se 

Sidan uppdaterad 2018-05-25 Kommentera sidan