Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Nyströmska gymnasiet / YH / Management inom hotell och besöksnäringen

Management inom hotell- och besöksnäringen

   

 

Vill du vara en del av den växande hotell/besöksnäringen?

Utbildningen "Management inom hotell och besöksnäringen" ger dig kunskap och verktyg som gör dig attraktiv för framtida jobb inom branschen där efterfrågan på utbildad personal är stor.

Efter utbildningen har du förutsättningar att få en ledande befattning inom hotell och besöksnäringen.
Utbildningen sträcker sig över fyra terminer, två år. Hela första terminen är teoretisk med kurser i bl.a. branschkunskap hotell, besöksnäring, turism och omvärldskunskap, kommunikation och värdskap, branschengelska, hållbar utveckling, miljö och säkerhet.

Kurserna ger dig en kunskapsbas att bygga vidare på. Följande tre terminer fokuserar på mer specifika delområden t ex företagsekonomi i besöksnäringen, organisation och ledarskap, arbetsrätt och affärsjuridik samt Service Management. Detta tillsammans med LIA-perioder ger dig helhetssyn, praktisk erfarenhet och ett värdefullt nätverk.


Lärande i arbete (LIA) – en viktig del
En viktig del i utbildningen är LIA, Lärande i arbete. Under 23 av utbildningens 80 veckor kommer du utbildas på ett hotell, en konferensanläggning eller på ett annat företag inom besöksnäringen. Där får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiskt arbete samtidigt som du förvärvar nya kunskaper. LIA fördelas över tre perioder. Turistakademin har lång erfarenhet av att bedriva turismutbildning och har genom detta ett stort nätverk och ett gott samarbete med många hotell och företag inom besöksnäringen, både inom regionen och i landet i övrigt.


Studieort: Nyströmska skolan, Söderköping

 

Sidan uppdaterad 2017-09-22 Kommentera sidan