Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Barnomsorg och Skola

Hem / Barnomsorg och Skola / En annorlunda skolavslutning 2020

En annorlunda skolavslutning 2020

Även i år blir det högtidliga skolavslutningar för alla våra klasser, men det blir inte precis som vanligt. På grund av coronapandemin blir det lite annorlunda.

– Söderköpings skolor kommer att skapa minnesvärda skolavslutningar och det kommer precis som vanligt bli högtidliga och glada tillställningar, säger barn- och utbildningschef Anders Palmgren. Jag tänker att alla förstår att situationen i Sverige och världen är allvarlig. Ingen vill medverka till ökad smittspridning. Vi behöver därför hjälpas åt att ta ansvar.

På våra grundskolor kommer endast elever och personal att delta på avslutningen. För våra avgångselever på gymnasiet sker alla aktiviteter utan externa besökare eller anhöriga, utom vid själva utspringet. Där tillåts två gäster per elev. 

Här nedan finns mer information för grundskolan och gymnasiets avgångselever.

 • Gymnasieskolan 11 juni

  Här följer tider och aktiviteter som rör avgångsklasserna.

  Det är av stor vikt att alla besökare respekterar de direktiv som tagits fram.

  Torsdag 4 juni kl. 15:00

  Mösspåtagning på Skoltorget.
  Tyvärr kan inga externa besökare eller anhöriga delta på denna aktivitet.

  Tisdag 9 juni kl. 17:30

  Studentmiddag på Nyströmska skolan för avgångselever och personal.

  Vi hoppas att kunna genomföra middagen, men vi får avvakta med beslut som kommer att fattas senast 25/5.

  Onsdag 10 juni

  Mentorsdag. Eleverna planerar denna dag med sina mentorer och förbereder avslutningsdagen.

  Torsdag 11 juni – avslutningsdag

  Kl. 10:00 – mingelfrukost i skolparken, Nyströmska skolan. Avgångselever och mentorer bjuds på cider, baguetter och frukt. I samband med mingelfrukosten sker även betygs- och stipendieutdelning. Tyvärr kan inga externa besökare eller anhöriga delta på denna aktivitet.

  Kl. 12:00 – avgångseleverna serveras lättlunch på Nyströmska skolan. Under eftermiddagen sker fotografering och diverse aktiviteter i klassrummen. Tyvärr kan inga externa besökare eller anhöriga delta på denna aktivitet.

  Kl. 15:00 – utspring på skoltorget vid Nyströmska skolan.
  Utifrån riktlinjer gällande smittspridning av coronaviruset så tillåts endast två gäster per elev att besöka denna aktivitet. Personer som tillhör en riskgrupp bör avstå från deltagande vid utspring.

  Klicka här för att få anvisningar för besökare gällande parkering, färdväg samt åskådarplats.

 • Grundskolan 12 juni

  Högtidligt firande på varje skola

  Folkhälsomyndigheten rekommenderar att människor i så hög grad som möjligt ska begränsa sina kontakter och ett förbud mot allmänna samlingar överstigande 50 personer har införts. Dessutom har myndigheten kommit med starka rekommendationer att avslutningen ska firas i mindre klasser och grupper och utan anhöriga. Detta innebär att det endast är elever och personal som kommer att delta i skolavslutningen i år.

  Respektive skola planerar sin egen skolavslutning

  Det är respektive rektor som ansvarar för hur skolavslutningen på varje skola ska genomföras, med de traditionella inslag som är möjliga. Rektorerna återkommer med ytterligare information.

  Fira gärna efter skoldagens slut

  Eleverna, familj, släkt och vänner får på lämpligt och ansvarsfullt sätt fira skolavslutningen efter skoldagens slut. Folkhälsomyndighetens rekommendationer måste respekteras.

Frågor:
Praktiska frågor kring firande hänvisas till respektive skolas rektor.

Presskontakt:
Anders Palmgren, barn- och utbildningschef
0121-181 75