Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Barnomsorg och Skola

Föräldrakooperativet Musikanten

Hos oss finns härliga ungar, utbildad personal, hängivna föräldrar, fantastisk utemiljö, mat lagad från grunden och närheten till allt! Här finns föräldrarna med engagemang i barnets vardag, både genom att delta i verksamheten men också med hjälp av appen Tyra.

På Musikanten får ditt barn dela vardagen med sina syskon. Vi har barn från 1 år på förskolan och upp till 12 år på frita. Vi finns mitt i Söderköping, granne med skogen, biblioteket och nära till Ramunderberget. Vår gård är mysig och föränderlig, just på grund av våra två fixardagar vi har varje år där både vuxna och barn hjälp åt med nya idéer och önskningar.

Under sommaren badar vi på friluftsbadet som ligger 92 meter bort. På vintern är det ca 50 meter till skridskobanan. Barnen har också möjlighet att åka på läger några dagar under sommaren och på vintrarna åker vi ibland tillsammans till fjällen.

Musikanten är en ekonomisk förening som driver en förskola och fritidshem utan vinstintresse. Vi är politiskt och religiöst oberoende. Familjerna förenas i en vilja att vara en del av, påverka och ha inblick i barnens vardag. Genom att vi är med på möten har man som förälder stor insyn i och möjlighet att påverka barnens vardag. Vår styrelse är vald av föreningen. De samordnar och kallar till gemensamma föreningsmöten och årsmöten. Du betalar 75 % av maxtaxan till kommunen.

Vi har verksamhetsgrupper som arbetar med olika saker som rör vår förskola och fritidshem. Som familj förväntas det att någon av föräldrarna ska vara med i minst en grupp, det kan vara trivselgrupp, it & pr eller fixargrupp osv.

Musikanten har samma uppdrag som kommunala förskolor/fritidshem med tillägget att föräldrarna finns som en naturlig del i verksamheten. Vi följer förskolan- och skolans läroplan och kommunens mål och riktlinjer som vägledande principer. Pedagogerna har alltid det pedagogiska ansvaret för verksamheten.

Vi har en egen kock som heter Åsa. Hon lagar jättegod mat från grunden och tillgodoser behov av ev. specialkost. Att få ha en egen kock som lagar vår mat varje dag är unikt för en liten enhet som Musikanten.

Det är valfritt att närvara vid olika aktiviteter som anordnas av Trivselgruppen. T.ex. familjedag med korvgrillning & lekar, föräldrafester eller skidresa till Sunne.

Relaterade länkar