Barnomsorg och Skola

Östra Ryd skola

Östra Ryd skola

Östra Ryd skola är en F-6 skola med fritidshem. I skolan går 90 elever. I anslutning till alla klassrum finns det mindre grupprum. På skolan finns även lokaler för trä/metallslöjd och textilslöjd. Idrottshall finns i en egen byggnad på skolgården. Skolan är även involverad i "skolskogen", en verksamhet som drivs av Skogsvårdsstyrelsen. Skolan har ett skolbibliotek som även är ett välförsett folkbibliotek som är öppet för alla på tisdagar klockan 16 till19.

Östra Ryd skola är en landsortsskola med nära till naturen, upplyst pulkabacke, grillplats och spolad is på vintern. Det finns dessutom stora grönytor samt asfaltplan och grusplan för spel och lek. En stor och fin lekplats med ändamålsenliga lekredskap, som bland annat motorikbana, finns också på skolgården.

Elevhälsa

Varje vecka finns skolsköterska och kurator på skolan. På skolan har vi elevråd, ett mobbingteam och kompisstödjare. Till Aspvedens rektorsområde finns en speciallärare knuten.

Aktiviteter under året:

• Höstspår
• Badresor
• Reflexspår
• Sångstunder
• Trafikdag
• Elevråds- och kompisstödjardag

Dessutom genomförs övergripande temaarbeten på skolan.

Här ligger Östra Ryd

Skolan hör till Aspvedens område i Söderköpings kommun. Östra Ryds skola ligger i Östra Ryds samhälle ca 2 mil sydväst om Söderköpings tätort.

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.