Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Barnomsorg och Skola

Ramunderskolan

Om Ramunderskolan

Ramunderskolan är Söderköpings kommunala 7-9 skola. Skolan är centralt placerad, nära idrottsanläggningar och friluftsbad, samtidigt som skog och natur finns tillgängligt inom gångavstånd. Skolan har ca 480 elever och ca 60 personal. Inrymd i skolan finns också kommunens fritidsgård Focus som under dagen är en naturlig rastplats för våra elever och på kvällen en samlingsplats för kommunens ungdomar. Vår gemensamma skolgård är utrustad för att även på fritiden vara en naturlig samlingsplats för stadens ungdomar. På Ramunderskolan finns också särskolan integrerad med verksamhet för elever i åk 1-10.

Trygghet och trivsel

Vi är måna om att Ramunderskolan inte skall upplevas som en "stor" skola. Vi är därför indelade i arbetslag som i största möjliga mån skall ansvara för undervisningen i sina respektive klasser. Vi vill också att våra elever skall känna trygghet och trivas på skolan och arbetar med ett kamratstödjarprogram som vi kallar för Amigos. Vi anordnar också under året ett antal trivselskapande aktiviteter.

Profilklasser

Ett av våra kännetecken är att vi har profilklasser. Eleverna väljer till åk 7 bildprofil, idrottsprofil, musikprofil eller vetenskapsprofil. Profilämnet är en form av fördjupning i ämnet ca 2 timmar per vecka där eleverna får möjlighet att fördjupa sig och ytterligare utveckla sitt specialintresse och därmed utveckla sina förmågor. I musikprofilen i att sjunga, spela instrument, i bildprofilen skapa och arbeta med bilder, i idrottsprofilen ge eleverna möjlighet att utveckla sin fysik och kunskap om kropp och hälsa samt i vetenskapsprofilen fördjupa sig i NO-ämnena.

Information till elever och föräldrar på Ramunderskolan