Barnomsorg och Skola

Resor

Om eleverna behöver resa med buss för att kunna ta del av ett kulturevemang görs detta i första hand med Östgötatrafiken. Kulturkontoret har två stycken klassbiljetter för utlåning som är avsedda att användas av mindre grupper vid resor till och från olika aktiviteter som ingår i skolans verksamhet inklusive lovdagar. Ring Kulturkontoret och boka kortet direkt! Föranmälan på resa måste också göras på Östgötatrafikens hemsida senast fem arbetsdagar före resa.

Biljetten gäller för grupper om högst 30 personer, dock högst 4 vuxna, inom samma giltighets-område som Årbiljett Län. Klassbiljetten gäller under perioden 15 augusti - 14 augusti året därpå och för ett obegränsat resande måndag-fredag i landsbygdstrafik (tresiffriga bussar) mellan kl 07.30-16.00 och i tätort/expresstrafik (stadstrafik, tåg, tvåsiffriga bussar) mellan kl 08.15-16.00. En skola får inte nyttja flera klassbiljetter på samma buss, spårvagn eller tåg.

I de fall där det inte är möjligt att nyttja Östgötatrafikens ordinarie turer, bokar skolorna bussar själva. Se vad som gäller för respektive kulturevenemang under rubriken Resor.

Vid eventuella frågor ring Kulturkontoret!

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.