Förskola och Skola

Hem / Förskola och Skola / Vuxenutbildning & Yrkeshögskola

Vuxenutbildning & Yrkeshögskola

Vuxenutbildning & Yrkeshögskola

Vuxenutbildning

 

Genom Vuxenutbildningen kan du söka följande typer av utbildningar:

  • Grundskolekurser
  • Gymnasiekurser
  • Yrkesutbildningar på gymnasienivå
  • Lärlingsutbildningar
  • Svenska för invandrare
  • Frisör
  • Vård- och omsorg

 

Vuxenutbildningen är en del av Nyströmska skolan. Vi erbjuder utbildning på Nyströmska skolan och hos utbildningsanordnare i andra kommuner i landet. Även distansutbildning erbjuds från annan utbildningsanordnare.

Hos oss arbetar du i en lugn och trivsam miljö där du kan lyckas med att nå dina mål i samarbete med andra studerande och dina lärare.

Som boende i Söderköpings kommun söker du alltid utbildningar upp till gymnasial nivå via vuxenutbildningen i Söderköping oberoende av var utbildningen du söker finns. Att studera på vuxenutbildning på gymnasial nivå är ingen rättighet, men vi utgår ifrån din situation, lagar och regler när vi bedömer om vi kan tillmötesgå dina önskemål.

Yrkeshögskola samt Högskoleutbildningar som du också kan söka är statliga utbildningar. Dessa söker du direkt hos respektive utbildningsanordnare. Även här kan du få hjälp av vår yrkes- och studievägledare.

Vuxenutbildningen är kostnadsfri. Litteratur och eventuella resor som krävs för utbildningen bekostas av dig. Skolmat ingår ej.

 

Studie- och yrkesvägledning

All utbildning ska sökas genom vår studie- och yrkesvägledare, som gör en studieplanering med dig för att du på kortast tid ska nå dina studiemål. Studie- och yrkesvägledaren kan lotsa dig till den utbildning och utbildningsform som passar dig och informera dig om din studieekonomi. Kontakta studie- och yrkesvägledaren för information eller ansökan.