Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Kommun och Politik

Hem / Kommun och Politik / Trygg och säker / Krisberedskapsveckan

Krisberedskapsveckan

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors beredskap inför samhällskriser, ytterst krig. Vi som kommun är huvudaktör i kampanjen och ska under veckan genomföra olika aktiviteter riktade till våra kommunmedlemmar.

MSB har initierat Krisberedskapsveckan som genomfördes för första gången 2017. Även om det är kommunerna som är huvudaktörer i kampanjen, uppmanas kommunerna att samverka med andra aktörer under veckan, exempelvis det lokala näringslivet, frivilligorganisationer, branschorganisationer och myndigheter i kommunen och länet. Tanken är att kampanjen ska växa med tiden och engagera allt fler i samhället.

År 2020 genomförs kampanjen vecka 20, 11-17 maj.

"Om krisen eller kriget kommer"

Våren 2018 skickade MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) ut en broschyr till alla hushåll i Sverige. Denna folder finns att hämta på Stinsen under krisberedskapsveckan, men vill du även ladda ner den så kan du göra det här!