Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Kommun och Politik

Hem / Kommun och Politik / Trygg och säker / Krissituation och beredskap / Information med anledning av covid-19 pandemin

Information med anledning av covid-19 pandemin

Söderköpings kommun följer händelseutvecklingen och utgår från ansvariga myndigheters rekommendationer för att på bästa sätt kunna hantera covid-19 pandemin. 

113 13 svarar på frågor
Om du har allmänna frågor om coronaviruset ring 113 13 istället för 1177. 113 13 svarar dygnet runt.

Känner du dig orolig?
Nu lever vi i en tuff tid som kan påverka den mentala hälsan. Här finns råd, stöd och kontaktuppgifter för dig som behöver hjälp med att hanter oro för corona och tips på vad du kan göra i vardagen för att må bra. Är du ung hittar du länkar här och är du äldre kan du klicka här.

Stanna hemma om du är sjuk
Om du har något av följande symtom: feber, torrhosta, andningsbesvär, snuva, halsont, huvudvärk, värk i muskler och leder och illamående ska du stanna hemma. Läs mer på 1177 Vårdguiden för aktuell information hur de vill att du agerar vid symtom, klicka här.

Undvik att bidra till en infodemi i tider av oro 
Utbrottet av det så kallade coronaviruset har orsakat en omfattande spridning av falska uppgifter. Kritiskt tänkande och säkerhetsmedvetenhet är därför viktigare än någonsin. Den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) ger dig tips och råd på vad du bör tänka på. Läs mer på Försvarsmakten.se.


Frågor och svar