Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Kommun och Politik

Hem / Kommun och Politik / Trygg och säker / Krissituation och beredskap / Information om coronaviruset, covid-19

Information med anledning av coronaviruset, Covid-19

Söderköpings kommun följer händelseutvecklingen av det nya coronaviruset och utgår från ansvariga myndigheters rekommendationer för att på bästa sätt kunna förhindra och hantera en eventuell smittspridning.

Här kan du läsa mer om vilka åtgärder Söderköpings kommun genomfört för att minska smittospridning och hur vi arbetar.

113 13 svarar på frågor

Om du har allmänna frågor om coronaviruset ring 113 13 istället för 1177. 113 13 svarar dygnet runt.

Röda Korsets stödtelefon under corona, 0771-900 800

Känner du stress och oro kring coronautbrottet som pågår? Röda Korset har en stödtelefon för allmänheten där du kan prata om tankar och oro gällande coronautbrottet. Läs mer här...

Stanna hemma om du är sjuk

Om du har något av följande symtom: feber, torrhosta, andningsbesvär, snuva, halsont, huvudvärk, värk i muskler och leder och illamående ska du stanna hemma. Läs mer på 1177 Vårdguiden för aktuell information hur de vill att du agerar vid symtom, klicka här…

Dela endast bekräftad information
Vid händelser som väcker oro är det viktigt att agera utifrån korrekt och saklig information samt följa myndigheternas rekommendationer. Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information.

Så här arbetar kommunen, frågor och svar

Mer information