Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Hem / Kontakter / Journummer / Social beredskap

Social beredskap

 • 112 - SOS Alarm

  Ring 112 när liv, egendom eller miljö är i fara. Nödnumret har en stor betydelse för den vardagliga tryggheten för alla invånare i Sverige. Genom ett telefonsamtal når man samhällets alla hjälpresurser. Via SOS Alarm når du räddningstjänst, polis, ambulans, flygräddning, fjällräddning, socialjour, präst, narkotikatipset, sjöräddning och giftinformation. 112 är även ett europeiskt nödnummer och gäller i alla EU-länder.

 • 113 13 - Informationsnummer

  Till 113 13 ringer allmänheten då man vill ha information om allvarliga olyckor som en stor trafikolycka eller brand, eller vid kriser som exempelvis större stormar, översvämningar eller sjukdomsutbrott.

  113 13 är ett nationellt informationsnummer som infördes i Sverige den 11 mars 2013. Numret är ett stöd för kommuner och andra ansvariga aktörer och förmedlar information till allmänheten vid allvarliga olyckor och kriser i samhället. Allmänheten ska också via tjänsten kunna lämna information om allvarliga olyckor och kriser.

 • 114 14 - Polisen

  Ring telefonnummer 114 14 för alla ärenden utom för att larma (112 är nödnumret du ska ringa för akut hjälp och när det är fara för liv, egendom eller miljö). 114 14 har öppet för samtal dygnet runt årets alla dagar.

 • Räddningstjänsten Östra Götaland

  Telefon: 010-480 40 00

  Telefon Räddningscentralen: 010-480 45 00

 • Socialjour

  Telefon: 011-15 22 83

  Personer och familjer som behöver hjälp och stöd utanför kontorstid har möjlighet att kontakta socialjouren i Norrköping. Socialjouren erbjuder stöd, hjälp och rådgivning om du själv eller någon anhörig befinner sig i kris och behöver någon att prata med. Jouren är bemannad efter kontorstid alla årets dagar och du som ringer får vara anonym.

  Du kan även ringa 112 och begära Socialjouren i Norrköping.

 • Trygghetslinjen

 • BRIS - Barnens hjälptelefon

  Telefon: 116 111

  Till Barnens hjälptelefon 116 111 kan alla under 18 år ringa och prata med en vuxen om vad som helst. Det är gratis och ditt nummer visas inte. Man kan inte heller se på telefonräkningen att du har ringt. Däremot kan du själv behöva rensa i samtalslistan efteråt, om du inte vill riskera att numret till BRIS 116 111 syns bland senast uppringda nummer. Du behöver inte tala om vem du är och du bestämmer själv vad du vill prata om. Behöver du mer hjälp, be att få prata med en BRIS-kurator.

  Bris stödverksamhet för barn och unga har öppet varje dag kl 14-21.

  Barn och unga kan mejla Bris när som helst på dygnet.

 • Brottsofferjouren

  Telefon: 011-10 28 89

  Brottsofferjouren i östra Östergötland är en ideell förening som arbetar för att stötta brottsoffer, vittnen och anhöriga. De är partipolitiskt och religiöst obundna och alla, oavsett ålder, kön, etnisk härkomst, tro, sexuell läggning med mera, är välkomna. Här är det den brottsutsatte som står i fokus och vad de kan göra för att hjälpa den och dess anhöriga.