Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Kultur & Fritid / Kultur / Dans

Dans

Kontakter

Tillsammans med en rad kommuner och institutioner i länet arbetar Söderköpings kommun för att främja den samtida dansscenen. Detta gör vi genom att lyfta fram allt från traditionell folkdans till modern dans, låta svenska och utländska grupper turnera, arrangera festivaler och kanaldanser samt genom att sprida kunskap om den nutida dansen genom till exempel workshops, föreläsningar som en del av Kultur i skolan och publika föreställningar.

I Söderköping finns varje år flertalet tillfällen att se dans, till exempel i samband med offentliga barnteaterföreställningar, under uppmärksammandet av Dansens vecka i Östergötland, gatufestivalen Musik & Dans eller i projektet Ett Drömsommarjobb. Föreställningarna ges ofta i Bergahallen, i det offentliga stadsrummet eller i samband med årliga traditionella firanden i Brunnsparken.

Kommunen är inte bara arrangör utan även en samarbetspartner vad det gäller olika dansevenemang, ofta i samarbete med de olika studieorganisationerna, vilka genom sitt engagemang skapar mötesplatser och stöttar dansare med inspiration och utbildning. I länet finns också Dans i Öst som är en nod för dansen i Östergötland och som arbetar aktivt med att stärka intresset för dans i regionen.

Sidan uppdaterad 2019-02-26 Kommentera sidan