Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Kultur & Fritid / Kultur / Föreläsningsserier

Föreläsningsserier

Kontakter

 • Kulturkontoret

  Kultursekreterare
  David Strenge Wingren
  Stinsen
  Margaretagatan 19
  614 80 Söderköping

  kulturkontoret@soderkoping.se
  Telefon: 0121-187 10

I samarbete med det ideella föreningslivet och olika studieförbund arrangerar Kulturkontoret varje termin ett antal föreläsningsserier med aktuella teman. Utbudet som erbjuds är varierat och spänner över en stor bredd. Föreläsningarna ges vanligtvis på Stinsen, men även andra platser kan förekomma.

I samband med Söderköpings Gästabud arrangeras ett antal spännande föreläsningar med medeltiden i fokus. För den musikintresserade erbjuds Musikkåserier, ett samarbete mellan Kulturkontoret, Stig Jacobsson och Folkuniversitetet. Varje termin behandlas ett nytt område inom den klassiska musiken.

Det finns också en aktiv föreläsningsförening vars föreläsningsserie Nyfiken på tar upp samtal kring radikala och spännande kultur- och samhällsteman.

Föreläsningsserien RETRO – kulturhistoriska tillbakablickar, fortsätter även i höst. Ett nytt spännande program presenteras i samarbete mellan S:t Ragnhilds Gille och Studiefrämjandet, Medeltidscentrum, Kulturkontoret och Folkuniversitetet.

Filosofiskt Forum fortsätter även till hösten. Det är  en samtalsserie åtta onsdagar på raken där vi tillsammans reflekterar över livet utifrån olika teman. Det går bra att komma en eller flera gånger. Höstens teman är godhet, integration, smärta, tystnad, stolthet, skuld, engagemang, förlust. 

Varmt välkomna!

Sidan uppdaterad 2017-10-21 Kommentera sidan