Kultur och Fritid

Hem / Kultur och Fritid / Kultur / Föreläsningsserier

Föreläsningsserier

I samarbete med det ideella föreningslivet och olika studieförbund arrangerar Kulturkontoret varje termin ett antal föreläsningsserier med aktuella teman. Utbudet som erbjuds är varierat och spänner över en stor bredd. Föreläsningarna ges vanligtvis på Stinsen, men även andra platser kan förekomma.

I samband med Söderköpings Gästabud arrangeras ett antal spännande föreläsningar med medeltiden i fokus. För den musikintresserade erbjuds Musikkåserier, ett samarbete mellan Kulturkontoret, Stig Jacobsson och Folkuniversitetet. Varje termin behandlas ett nytt område inom den klassiska musiken.

Det finns också en aktiv föreläsningsförening vars föreläsningsserie Nyfiken på tar upp samtal kring radikala och spännande kultur- och samhällsteman.

I föreläsningsserien RETRO – kulturhistoriska tillbakablickar, presenterar Medeltidscentrum föreläsningar i skiftande ämnen i samarbete mellan S:t Ragnhilds Gille, Hembygdsföreningen Vikingarna och Folkuniversitetet.

Varmt välkomna!

Aktuella föreläsningar

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.