Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Kultur & Fritid / Kultur / Kultur i skolan / Årskurs 6

Årskurs 6

Ämnesövergripande lärande

Estetiska läroprocessor - Dans

Att dansa kan vara roligt, energigivande och medryckande. Men det kan även fördjupa kunskaper i andra ämnen förutom dansen i sig. Genom att lägga upp lektionerna utifrån skolans styrdokument kan eleverna tillägna sig kunskaper genom dansen som en metod för att befästa kunskapen även i det kroppsliga minnet.

Enligt läroplanen ska skolan sträva efter att erbjuda alla elever daglig fysisk aktivitet. Genom skapande skola kan skolan möjliggöra ytterligare tillfällen för eleverna att röra på sig. Det enda som skolan behöver stå för är lokalen där danslektionen hålls, exempelvis i en gymnastiksal eller ett undanröjt klassrum.

Under ett antal veckor då skolan har ett ämnesövergripande projekt kan vi komma in med den kroppsliga vinklingen av ämnet.

Ämnesövergripande exempel
Världen – kartan, dansstilar, kända
monument/byggnader
Värdegrund – handen på hjärtat
Mat och hälsa
100år tillbaka – till nu
Vattnets kretslopp

Lektionerna planeras utifrån skolans önskemål på innehåll och antal tillfällen. Varje klass kan boka upp till 2-3 lektioner under läsåret.

Bokning:
info@dansverkstannorrkoping.se
011-400 43 44
Vid övriga frågor, kontakta:
David Strenge Wingren, 0121-187 10, david.strengewingren@soderkoping.se

EXTRA KULTUR

Ni har väl inte missat att alla föreställningar med Ung Scen Öst och Östgötateatern samt Norrköpings Symfoniorkesters program för skolor är gratis att boka!?

Ring gärna direkt till teatern eller konserthuset för att boka och nyttja gärna skolans eller Kulturkontorets klassbiljetter med Östgötatrafiken för att resa!

Sidan uppdaterad 2018-09-11 Kommentera sidan