Kultur och Fritid

Stöd

Om du som förening vill skapa ett offentligt kulturarrangemang eller hålla din kulturverksamhet öppen för allmänheten kan du söka stöd från Kulturkontoret.

Med stöden vill vi stärka, uppmuntra och stimulera till ett brett och mångsidigt utbud av lokala kulturprogram i Söderköpings kommun.

För att få kommunalt bidrag måste föreningen uppfylla de allmänna riktlinjer som finns. Arrangemanget ska även ske i enlighet med kommunens värderingar som är formulerade i mål och visioner. De finns att läsa om på kommunens hemsida. Söderköpings kommun skall alltid anges som medarrangör/medfinansiär då arrangemanget offentliggörs.

Vill du söka stöd?

Gå in och läs om respektive stöd på kommunens hemsida och fyll sedan i särskilt ansökningsblankett för valt stöd. Ansökningsblanketten skickas sedan till Kulturkontoret via mail eller vanlig post.

Om man blivit beviljad ett stöd betalas det ut först efter programmets eller verksamhetens genomförande.

Nytt reglemente 2020
Från och med 1 juli 2020 gäller ett nytt reglemente för föreningsbidrag, som bland annat innebär specifika ansökningsdatum för respektive bidragsform. Gå in och läs vad som gäller det stöd just er förening vill söka.

 

Tillfälligt bidrag till föreningsaktiviteter i åldern 7-25 år, hösten 2021
Ett tillfälligt bidrag för arrangemang inom föreningar som är bidragsberättigade och uppfyller villkor enligt reglemente avser att uppmuntra och öka intresset för fritidsaktiviteter inom området kultur, idrott och fritid, bland barn och ungdomar i åldern 7-25 år, samt stötta en omstart för föreningslivet. Bidraget avser arrangemang såsom öppen verksamhet och prova-på-aktiviteter för barn och ungdomar. Beviljat bidrag betalas ut efter arrangemanget har genomförts och redovisning gällande antal deltagare har inkommit.
Ansökningarna ska avse arrangemang under perioden 1/7 – 31/12 2021 med ansökningstid 1/9 - 30/9 2021. Bidraget är på 2500 kr för varje aktivitet.

Förlängd ansökningstid för arrangemangsbidrag
Arrangemangsbidraget syftar till att ge ideella föreningar ett ekonomiskt stöd i samband med offentliga arrangemang inom kulturområdet för kommunens invånare. Genom att öppna för ytterligare en ansökningsperiod ges föreningar inom kulturområdet möjlighet att under 1/9 - 30/9 2021 inkomma med ansökan för perioden 1/7 – 31/12 samma år.

 

Har du frågor kan du alltid vända dig till Kulturkontoret på Stinsen.

 

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.