Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Kultur och Fritid

Stöd

Om du som förening vill skapa ett offentligt kulturarrangemang eller hålla din kulturverksamhet öppen för allmänheten kan du söka stöd från Kulturkontoret.

Med stöden vill vi stärka, uppmuntra och stimulera till ett brett och mångsidigt utbud av lokala kulturprogram i Söderköpings kommun.

För att få kommunalt bidrag måste föreningen uppfylla de allmänna riktlinjer som finns. Arrangemanget ska även ske i enlighet med kommunens värderingar som är formulerade i mål och visioner. De finns att läsa om på kommunens hemsida. Söderköpings kommun skall alltid anges som medarrangör/medfinansiär då arrangemanget offentliggörs.

Vill du söka stöd?

Gå in och läs om respektive stöd på kommunens hemsida och fyll sedan i särskilt ansökningsblankett för valt stöd. Ansökningsblanketten skickas sedan till Kulturkontoret via mail eller vanlig post.

Från och med 1 juli 2020 gäller ett nytt reglemente för föreningsbidrag. För att möjliggöra ansökningar under hösten tillämpas andra ansökningsdatum gällande Hyresbidrag, Verksamhetsbidrag samt Arrangemangsbidrag. Ansökningar skickas istället in senast den 1 oktober 2020. 

Kontakta Kultur- eller Fritidskontoret om din förening, på grund av Covid-19, inte har haft möjlighet att hålla årsmöte men ändå önskar söka bidrag.

Om man blivit beviljad ett stöd betalas det ut först efter programmets eller verksamhetens genomförande.

Har du frågor kan du alltid vända dig till Kulturkontoret på Stinsen.