Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Kultur och Fritid

Hem / Kultur och Fritid / Kultur / Stöd / Förluststöd

Förluststöd

Om man anordnar ett kulturprogram där man får in biljettintäkter, kan man ansöka om ett förluststöd. Det innebär att kommunen kan gå in med stöd för att täcka upp en eventuell förlust om biljettintäkterna inte täcker kostnaderna. När man ansöker om förluststöd får man berätta om kulturprogrammet, om tid och plats och vad olika saker kommer att kosta. Man får också skriva vad man räknar med att tjäna på sålda biljetter och om man söker något annat stöd, t.ex. från Region Östergötland.

Kulturkontoret har en begränsad budget för stöd till kulturprogram, så det är inte säkert att man kan få stöd även om man ansöker om det. Om Kulturkontoret beslutar om att man får förluststöd, så får man alltså ett stöd som täcker mellanskillnaden mellan kostnader och intäkter för programmet. Om man går med vinst så betalas inget stöd ut. För att få stödet utbetalat, så måste man skicka in en redovisning efter programmet, där alla de verkliga kostnaderna och intäkterna står med.