Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Kultur & Fritid / Kultur / Stöd / Stöd till ung arrangör

Stöd till ung arrangör

Kontakter

 • Kulturkontoret

  Kultursekreterare
  Sandra Sandborg Johansen
  Stinsen
  Margaretagatan 19
  614 80 Söderköping

  kulturkontoret@soderkoping.se
  Telefon: 0121-187 10

  E-post: sandra.sandborg.johansen@soderkoping.se

Stödet Ung arrangör syftar till att ta ungdomar och ungdomars kreativitet på allvar och att underlätta för ungdomar att ta egna initiativ och ansvar för sin fritid. Ungdomar i åldern 13-20 år som är bosatta i kommunen och som vill arrangera ett kulturprogram för ungdomar i samma ålder kan söka detta stöd. Både enskilda personer, grupper och föreningar är berättigade att söka. Stöd kan aldrig sökas för politiska aktiviteter eller andra program som strider mot kommunens mål och värderingar.

Stödet kan till exempel gå till att anordna konserter, skapa utställningar, sy kläder till teater- eller dansföreställningar, arrangera filmkvällar eller spela in musik. Ung arrangör är ett stöd som är enkelt att söka och där man får ett snabbt beslut (senast två veckor efter att ansökan mottagits). Varje arrangemang kan få ett stöd på max 3 000 kr. Stödet är inte ett kontantstöd. De som beviljats stöd kan få rekvisitioner eller beställa varor eller tjänster i samarbete med någon av följande verksamheter: Focus fritidsgård, Kulturskolan eller Kulturkontoret.

Stödet kan också bestå av hjälp med lokaler eller annan utrustning. Den som vill ansöka om stöd ska alltid först kontakta någon av de verksamhetsansvariga på Focus fritidsgård, Kulturskolan eller Kulturkontoret. De kan också vara behjälpliga vad det gäller att utveckla idén eller att skriva en ansökan. Kostar en idé mer att genomföra kan arrangemangets finansiering också diskuteras med någon av de ovan nämnda verksamheterna. Beviljat stöd ska redovisas enligt överenskommelse med någon av de verksamhetsansvariga.

Sidan uppdaterad 2018-06-07 Kommentera sidan