Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Kultur och Fritid

Hem / Kultur och Fritid / Kultur / Stöd / Stöd till ung arrangör

Stöd till ung arrangör

Stödet Ung arrangör syftar till att ta ungdomar och ungdomars kreativitet på allvar och att underlätta för ungdomar att ta egna initiativ och ansvar för sin fritid. Ungdomar i åldern 13-20 år som är bosatta i kommunen och som vill arrangera ett kulturprogram för ungdomar i samma ålder kan söka detta stöd. Både enskilda personer, grupper och föreningar är berättigade att söka. Stöd kan aldrig sökas för politiska aktiviteter eller andra program som strider mot kommunens mål och värderingar.

Stödet kan till exempel gå till att anordna konserter, skapa utställningar, sy kläder till teater- eller dansföreställningar, arrangera filmkvällar eller spela in musik. Ung arrangör är ett stöd som är enkelt att söka och där man får ett snabbt beslut (senast två veckor efter att ansökan mottagits). Varje arrangemang kan få ett stöd på max 3 000 kr. Stödet är inte ett kontantstöd. De som beviljats stöd kan få rekvisitioner eller beställa varor eller tjänster i samarbete med någon av följande verksamheter: Focus fritidsgård, Kulturskolan eller Kulturkontoret.

Stödet kan också bestå av hjälp med lokaler eller annan utrustning. Den som vill ansöka om stöd ska alltid först kontakta någon av de verksamhetsansvariga på Focus fritidsgård, Kulturskolan eller Kulturkontoret. De kan också vara behjälpliga vad det gäller att utveckla idén eller att skriva en ansökan. Kostar en idé mer att genomföra kan arrangemangets finansiering också diskuteras med någon av de ovan nämnda verksamheterna. Beviljat stöd ska redovisas enligt överenskommelse med någon av de verksamhetsansvariga.