Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Kultur & Fritid / Kultur / Utställning, Konst & Konsthantverk

Utställning, Konst & Konsthantverk

Kontakter

I Söderköping finns det goda möjligheter att uppleva konst, konsthantverk och design. Förutom privatägda gallerier och ateljéer finns också Galleri Rådhuset och utställningsytan på Stinsens övre plan. Där visas under året flera tillfälliga utställningar med både lokal, regional och nationell förankring. Temana varierar, allt från historiska utställningar, skolprojekt till samtidskonst ges utrymme här. Föreningar, skolklasser med flera har möjlighet att vända sig till Kulturkontoret för att boka in en utställningsperiod och därmed få möjligheten att visa verk offentligt.

I stadskärnan finns ett stort antal offentliga skulpturala verk att uppleva. Särskilt värt att lyfta fram är de så kallade Konstträdgårdarna som inspirerar och förskönar staden. Det är Kulturkontoret som ansvarar för den konstdatabas där alla verk i offentlig miljö, inköpta av kommunen, registreras.

Kultur i Skymning heter det största konstarrangemanget där lokala konstnärer och designers bjuder in till en konstvandring i stadens gallerier, ateljéer och butiker. Evenemanget äger rum årligen i slutet av maj. Varje höst uppmärksammas också Konstens vecka genom olika utställningar, happenings och föreläsningar, ett samarbete mellan Söderköpings Konstförening, Kulturkontoret med flera. Söderköpings kommun är en gynnsam plats för konstnärer och konsthantverkare att leva och verka.

Se evenemangskalendern för aktuella utställningar och evenemang:

{DynamicEserviceLinkPlugin}
Sidan uppdaterad 2015-09-29 Kommentera sidan

Kommentera sidan

Fält markerade med * måste fyllas i.

*
*