Kultur och Fritid

Hem / Kultur och Fritid / Kultur / Utställning, Konst & Konsthantverk / Utekonst & Konstträdgårdar

Utekonst & Konstträdgårdar

Kinny-konst

Konstnären Inger Sannes verk "Tidvatten" är huggen ur vit Carrara marmor och ska kunna upplevas med kropp och själ. Skulpturen är inspirerad av havet och skärgården och utrycker balansen i livet mellan det goda och det svåra och är ett accepterande av att dessa växlingar är själva livet.

Rabbit Crossing, skulpturgrupper i brons av Eva Fornåå, 2005. Står på båda sidor av Kanalen och är en del av konstprojektet "Visioner vid vattnet".

På Hagatorget står "Karusell" gjord av Gunnel Frieberg 1971. Skulpturen är gjord av brons och omges av en fontän.

Invid Hagatorget finns också den lilla bronsskulpturen av drottning Katarina Sunesdotter (gift med Erik Eriksson "läspe och halte") Hon testamenterade 1250 Söderköping till sin syster Benedicta. Skulpturen är gjord av S Dahlström 1965.

Vid slussen står "Slussvaktaren", en skulptur av kopparplåt gjord av Elis Nordh 1982. Den visar en slussvaktare i arbete när slussarna manövrerades för hand. Skulpturen är skänkt av Söderköpings Brunn till Kanalbolaget vid kanalens 150-årsjubileum.

På gården till bostadshusen Ågatan 8-12 står en skulptur i brons föreställande en pojke med fisk av David Wretling från 1965. Wretling var elev till Carl Milles och har gjort ett stort antal liknande skulpturer runt om i Sverige.

På den öppna platsen framför Stinsen finns skulpturen "I skuggan av ett moln" av Charlotte Öberg Bakos. En utsmyckning som även fungerar som en mötes- och sittplats. Skulpturen kom på plats i juni 2009.

"Sture", som kom på plats 2012, är ett jordsvin i brons av Eva Fornåå. Skulpturen finns i konstträdgården "Rosengrens fjärilsträdgård".

Konstverket "Draperingar" av Peter Kinny är en installation i fyra partier med tunn målad duk innesluten i laminerat glas. Peter Kinny arbetar främst med måleri och har i detta verk använt akvarellens uttryck i en rumslig installation. Konstverket finns i Brunnsparken.

Konstverket "Skvala, sorl och larma" är skapat i brons, mässing och aluminium av Mikael Lundberg hösten 2013. "Tre människor. Ett drama. Liksom åns skvalande och skvaltkvarnens skvättande, ljuder människans sorl på torget." Konstverket finns i konstträdgården "Klostergården" på Skvallertorget.

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.