Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Kultur och Fritid

För barn

Råttjakt

De medeltida barnen Ylva och Toste brukar tjuvkika på råttorna i deras hålor - kanske för att råttorna ibland "lånar" en del saker för Ylva och Toste. De har upptäckt att råttorna har det ungefär som vi hemma! Det låter ganska otroligt men Tlva och Toste säger att det är sant! I år har de skojat lite med råttorna och flyttat lite saker från en råtta till en annan. Kan du hitta vad som flyttats och vart?Hämta en karta med frågor och ge dej ut på råttjakt. Det finns både svåra och enkla frågor. I år finns hela 12 råttor i farten på sju olika ställen.

Lämpligt för barn 5-12 år, de yngre med hjälp av en vuxen. Karta/frågor hämtas gratis på Turistbyrån/biblioteket i Stinsen och alla barn som lämnar in svar (allt behöver inte vara rätt!) får välja en liten present ur vår skattkista.

Karta/frågor finns även på engelska.

Appen "Ylva och Toste - ett äventyr i Söderköpings medeltid"

Den interaktiva installationen Ylva och Toste har nu blivit en app för surfplattor. Spela spelet "Hjälp Ylva och Toste", se hur medeltida saker ser ut i "Upptäck", läs en berättelse om Ylva och Toste i "Äventyret" - en berättelse du själv kan fortsätta på och skicka till oss. Sist men inte minst finns ett quiz med 100 kluriga frågor om medeltiden. Appen finns gratis i Appstore och på Google Play.

Tipspromenad Ylva och Tostes Söderköping

Följ med Ylva och Toste på en tipspromenad runt i Söderköping. Då får du se utställningar och installationer som handlar om hur folk hade det på medeltiden, vad arkeologerna har hittats här och hur Söderköping såg ut för 700 år sedan. Du kommer att få se de bästa bitarna av staden samtidigt som du samlar på dig massor av kunskap på ett kul sätt.