Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

För barn

Råttjakt

De medeltida barnen Ylva och Toste brukar tjuvkika på råttorna i deras hålor - kanske för att råttorna förra året "lånat" en del saker för Ylva och Toste. De har upptäckt att råttorna har det ungefär som vi hemma! Det låter ganska otroligt men Tlva och Toste säger att det är sant! I år ska vi få följa med och titta på råttornas verkstäder och jobb. Svara på några enkla eller kluriga frågor och räkna ut varför det är så tomt på jobbet - var har de olika råttorna tagit vägen?

Lämpligt för barn 5-12 år, de yngre med hjälp av en vuxen. Karta/frågor hämtas gratis på Turistbyrån och alla barn som lämnar in svar (allt behöver inte vara rätt!) får en liten present. Råttjakten består av fem tittskåp utställda i stadens skyltfönster och ett sjätte tittskåp vid "mål".

Karta/frågor finns även på engelska.

Appen "Ylva och Toste - ett äventyr i Söderköpings medeltid"

Den interaktiva installationen Ylva och Toste har nu blivit en app för surfplattor. Spela spelet "Hjälp Ylva och Toste", se hur medeltida saker ser ut i "Upptäck", läs en berättelse om Ylva och Toste i "Äventyret" - en berättelse du själv kan fortsätta på och skicka till oss. Sist men inte minst finns ett quiz med 100 kluriga frågor om medeltiden. Appen finns gratis i Appstore och på Google Play.

Sidan uppdaterad 2019-06-19 Kommentera sidan

Kontakta & Fråga

Fyll i ditt namn och e-postadress om du vill bli kontaktad