Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Kultur och Fritid

Hem / Kultur och Fritid / Natur & Friluftsliv / Nyheter från Idrott & Fritid

Nyheter från Idrott & Fritid

Vill du spela nattfotboll?

I samverkan med Tillsammans och fotbollsklubbarna Östra Ryds IF och Söderköpings IK inbjuds alla från 13 år och uppåt att spela fotboll, eller prova på minitennis,spela basket, prova skateboard mm.

Plats: Ramunderskolans skolgård och Fritidsgården Focus

Tid: Fredag 28 juni klockan 19.00 - 23.30

 

Anmälan

För anmälan kontakta Maria på westtomta@gmail.com alternativt ring eller skicka sms

till 073-531 83 53. Vänligen ange ditt namn och ålder när du anmäler dig. 

Välkommen! 

Skiren är redo för badgäster

Under juni månad har Skirens badplats både fått nya flytbryggor, samt påfylld sand längs strandkanten. Badbryggornas gångplan har ett antihalkmönster, så med dessa runda konturer är badbryggan helt fri från vassa hörn eller skruvar.

Vi hoppas att flytbryggorna används flitigt i sommar!

Inbjudan till hälsovandring på Östgötaleden

Välkomna att njuta av våren på Östgötaleden!

Söderköpings kommun och Region Östergötland arrangerar vårens hälsovandring på Östgötaleden. Vi berättar om hälsa, naturen och Östgötaleden i Söderköping vid Albogaleden. Det blir tipspromenad med fina priser och vi bjuder på något att äta och dricka.

Tid och plats:
Lördag den 21 april, kl. 10:00-14:00, vid SOK-stugan, Albogaleden.

Arrangemanget kommer fokusera på levnadsvanornas betydelse för hälsan samt lyfta Östergötlands rika natur- och friluftsliv utmed 140 mil Östgötaled.

Varmt välkomna till en härlig naturupplevelse där även politiker från kommunen och Region Östergötland deltar.

Klarsjöns badplats upprustad

Inför badsäsongen 2017 upprustades badplatsen vid Klarsjön med en ny toalettbyggnad, nya badbryggor och sandpåfyllning.

Badbryggorna är miljövänliga, har stor flytkraft och är stabila ända ut i kanterna. De har rundade kanter och hörn och låg skaderisk, då inga skruvar eller spikar riskerar att sticka upp.

Toalettbyggnaden innefattar två toalettrum, varav ett är tillgänglighetsanpassat samt utrustat med ett skötbord. Toaletterna har vattenspolning och samtliga utrymmen är försedda med solcellsdrivna LED-belysningar.

Hälsans Stig ska få fler att promenera i Söderköping

Runt om i Sverige finns ett 130-tal promenad- och motionsslingor som kallas för Hälsans Stig. Alla är placerade vid attraktiva promenadstråk. Idén kommer ursprungligen från Irland och den goda tanken är att främja motion i alla åldrar och att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.

Nu har en Hälsans Stig tagits fram i Söderköping. Hälsans Stig är en folkhälsosatsning som Hjärt- och lungfonden står bakom med målet att få fler att promenera mer.

Hälsans Stig går genom centrala Söderköping, med start och mål vid Stinsen. Det är en promenadvänlig slinga i vacker miljö och underlaget är asfalt, kullersten och hårt grus. Stigen saknar nästan backar helt och kan användas av såväl söndagsflanörer som motionerare, förskolegrupper och pensionärer. Slingan i Söderköping är 4 km lång och varje kilometer är utmarkerad.

En gång för alla är invigd

28 juni 2016 invigdes En gång för alla utav Servicenämndens ordförande, Lars Regnander och eldsjälen Nisse Larsson. Region Östergötland var även representerade genom Anita Jernberger, Regionutvecklingsnämndens ordförande och Johan Henriksson, ordförande i Natur och friluftsrådet. Deras invigningstal gick i hälsans tecken där de belyste att friluftsliv och natur inte enbart är till för hela och friska. Alla har rätt att komma ut i naturen för att känna doften av skog.

En gång för alla är precis som namnet antyder en tillgänglighetsstig där alla människor, med eller utan funktionshinder, får möjlighet att på ett enklare sätt få tillgång till naturen.

Förslaget om anläggandet av en stig anpassad även för funktionshindrade väcktes för flertalet år sedan av bland andra Neuroförbundet och Skogspojkarnas OK med Nisse Larsson i spetsen. Tack vare bidrag från Region Östergötland och ett bra samarbete med föreningar och företag ligger nu denna 1-kilometersstig klar för flitigt användande vid Alboga motionscentral (SOK-stugan).

Alboga utegym

Den 24 oktober 2015 invigdes Alboga utegym utav Servicenämnden tillsammans med Idrott och Fritid.

I anslutning till Alboga motionsspår står nu ett robust utegymmet av trä med elva styrkestationer samt en stretchyta, varav fem av stationerna är handikappanpassade.

Utegymmet är öppet för alla och är ett bra komplement till konditionsträningen. Att träna styrka är en trend som växer och vi är därför glada att kunna erbjuda denna träningsform i Söderköping.

Bredvid utegymmet finns även en fin grillplats som är handikappanpassat med bord och bänkar.