Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Nyheter / Anders Palmgren klar som ny Barn- och utbildningschef i Söderköping

Anders Palmgren klar som ny Barn- och utbildningschef i Söderköping

Publicerad den 20 december 2018

Måndag 1 april 2019 tillträder Anders Palmgren uppdraget som Barn- och utbildningschef i Söderköping.

Anders har en gedigen erfarenhet av utbildningssektorn, både som lärare och rektor, och kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef i Norrköpings kommun, där han har haft det övergripande ansvaret för bland annat de kommunala gymnasieskolorna. Anders har nått fin framgång i sina uppdrag och roller, vilket givit honom gott renommé och ett brett yrkesmässigt nätverk. 

- Jag ser fram emot att tillsammans med politik, personal och elever jobba för en fortsatt positiv skolutveckling i Söderköping, säger Anders Palmgren. Redan idag har skolorna goda resultat, och genom tillit och samarbete ska vi bygga vidare på allt värdefullt som finns och tillsammans med övriga förvaltningar stärka varumärket Söderköping, avslutar Anders.

Det har varit en intensiv och inkluderande process, där förvaltning, fackliga företrädare, politik och kommunledning samverkat med rekryteringsföretaget Unik Resurs. Det kom in många bra ansökningar och valet föll på Anders bland annat utifrån hans kompetens inom organisationsutveckling och kvalitetsarbete. Även hans kommunikativa och relationsskapande förmåga talade för Anders. Kommundirektör Anna Thörn berättar om valet av Anders:

- Jag är glad och stolt att Anders tackat ja till förvaltningschefsuppdraget här hos oss i Söderköping, säger Anna Thörn. Anders intresse för utveckling och kvalitetsarbete stämmer bra överens med de behov och förväntningar som förvaltningen har. Jag är övertygad om att Anders är rätt person att ta vid i detta viktiga arbete och att han även kan ta oss vidare mot en innovativ framtid, avslutar Anna.

Tidigare barn- och utbildningschefen Per-Arne Sterner har redan lämnat sitt uppdrag för en tjänst som chef för Bildningsförvaltningen i Motala kommun. Fram till att Anders Palmgren tillträder är Kristin Österström tillförordnad Barn- och utbildningschef.

Kontaktpersoner

Anna Thörn, kommundirektör
0121-181 00
anna.thorn@soderkoping.se

Bärbel Elenius, HR-chef
0121-183 42
barbel.elenius@soderkoping.se

Sidan uppdaterad 2018-12-20 17:00 Kommentera sidan