Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Nyheter / Barn- och utbildningschef till Söderköping

Barn- och utbildningschef till Söderköping

Publicerad den 02 november 2018

Barn- och utbildningschef till Söderköping

I Söderköpings kommun vill vi skapa Livsglädje. Alla dagar. Det är vår vision och något vi strävar efter. Här finns möjligheter och utmaningar i en attraktiv kommun, strategiskt belägen med närhet till universitetsstäderna Norrköping och Linköping. Delaktighet och närheten till beslut ger stora möjligheter till yrkesmässig och personlig utveckling. Genom medskapande formar vi en attraktiv arbetsplats, där vi bidrar till ett fortsatt växande Söderköping. Vår värdegrund: helhetssyn, nytänkande, engagemang och tydlighet berättar om hur vi som organisation vill vara och uppfattas. Välkommen att skapa framtiden tillsammans med oss!

Vi söker en Barn- och utbildningschef med ett starkt engagemang för att leda, inspirera och utveckla verksamheterna tillsammans med oss. Vi är stolta över vår verksamhet, som håller hög kvalité, men vi behöver också utmanas för att lyfta mot högre höjder.

Vi söker därför dig, som utifrån en trygg förankring i skola och samhällsuppdrag, vill bidra till Söderköpings utveckling med fokus på utbildningsområdet. Är du vår nästa styrkebaserade och modiga Barn- och utbildningschef?

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som Barn- och utbildningschef är ditt uppdrag att, som ytterst ansvarig, leda och utveckla barn- och utbildningsförvaltningens verksamhet genom att samarbeta och samverka både internt och externt. Du ansvarar för förvaltningens samlade verksamhet vad gäller ekonomi, resultat och arbetsmiljö. I barn- och utbildningsförvaltningen ingår förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, elevhälsa, kulturskola, vuxenutbildning, SFI, samt YH.

Du har som ledande tjänsteman fortlöpande dialog med förtroendevalda politiker och ska omsätta politiska beslut till operativ verksamhet på ett hållbart sätt.

En av de stora utmaningarna är att planera och agera för förvaltningens kompetensförsörjning på kort och lång sikt. Du ska också arbeta systematiskt med förbättringar och anpassningar utifrån digitalisering, omvärldens krav och med kvalitetsutveckling i ständigt fokus.

Du rapporterar till kommundirektören och ingår i kommunens ledningsgrupp, vars viktigaste uppdrag är att utveckla Söderköpings kommun ur ett helhetsperspektiv. Du förväntas utveckla kontakter med regionen, akademin, nationella och internationella aktörer samt ingå i förekommande nätverk.

Du är chef över samtliga chefer i förvaltningen, samt sakkunniga.

Din profil

Du ska ha en relevant akademisk utbildning.

För att lyckas med uppdraget tror vi att du är kommunikativ och utåtriktad samt har erfarenhet av att leda andra chefer. Du har vana av ekonomiskt arbete med goda resultat. Vidare tror vi att du trivs med att arbeta i en politisk styrd organisation där de förtroendevalda är engagerade och intresserade. Vi tror att du är en driven chef som är väl förtrogen med styrdokument, avtal och strukturer.

Vi vill att du är förankrad i forskning och ser möjligheter genom att utveckla verksamheten i en modern nutid för en teknisk och innovativ framtid. Du behöver vara prestigelös och ha ett coachande och inkluderande ledarskap, där du visar tillit till dina medarbetare och låter dem ta plats och växa.

Ansök redan idag!

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag HÄR

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare.

Ansvarig rekryterare är Peter Ardenfors och nås på 0727-443495 eller på peter.ardenfors@unikresurs.se

Väl mött!

Unik Resurs

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

Sidan uppdaterad 2018-11-05 11:18 Kommentera sidan