Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Nyheter / Beslutet om nya E22 ökar farten på projekten i kommunen

Beslutet om nya E22 ökar farten på projekten i kommunen

Publicerad den 14 juni 2018

På bilden syns: Johanna Grander, projektledare för nya E22, Börje Natanelsson, ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden, Anders Bevemyr, Kommunstyrelsens ordförande och Ellen Jacobsson, planarkitekt.

Nu är det över en vecka sedan som vi fick beskedet att nya E22 ligger med i den Nationella planen för infrastruktur 2018-2029. Planerad byggstart för nya genomfarten är mellan 2021-2023 och det innebär att kommunen lägger i en till växel gällande projekt som är kopplade till nya E22.

– Just nu har vi två planprogram på gång för våra infartsområden till staden, det gäller den norra och västra infarten. Vi är väldigt proaktiva i vår planering och vill styra utvecklingen kring den nya vägen och omvandlingen av vår stadskärna, säger Anders Bevemyr, kommunstyrelsens ordförande.

Börje Natanaelsson, ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden, ser en utveckling av stadskärnan Söderköping med mer handel, turism, fler företag och bostäder samt en utveckling av kollektivtrafiken. Området kommer vara unikt med ett läge vid Göta kanal och Ramunderbergets naturreservat. – Vilken stad kan erbjuda en lika attraktiv boendemiljö som denna? Det här är ett guldläge för kommunen. Vi vill skapa trevliga miljöer i staden som gör att folk vill stanna till här, säger Börje Natanaelsson.

Det finns en avsiktsförklaring mellan Söderköpings kommun och Söderköpings ryttarförening om att flytta ridskolan till ett läge väster om den nya E22. Detta är för att möjliggöra bostadsbyggnation i Albogadalen, men också för att skapa en modern, mångfunktionell ridanläggning för Söderköpings rid- och hästintresserade, säger Johanna Grander, projektledare för nya E22.

Genom att ligga steget före i planeringen, kan kommunen vara med och styra utvecklingen i önskvärd riktning – nämligen att skapa Östergötlands mest attraktiva boendekommun!

Sidan uppdaterad 2018-06-14 16:06 Kommentera sidan