Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Nyheter / Fortsatt eldningsförbud i hela Östergötland

Fortsatt eldningsförbud i hela Östergötland

Publicerad den 18 juli 2018

Länsstyrelsen Östergötland har efter samråd med länets kommuner och berörda myndigheter fattat beslut om eldningsförbud i hela länet. På grund av den senaste tidens värme och torka är brandrisken nu mycket stor i hela länet. Eldningsförbudet gäller från och med onsdag 23 maj och tillsvidare. 

Vid eldningsförbud:

  • är det förbjudet att göra upp eld i skog och mark och även i villaträdgårdar
  • är det förbjudet att använda pyroteknisk utrustning utomhus
  • är grillning endast tillåtet vid permanent iordningställda grillplatser samt på villatomter i grillar (kol, gas eller elgrill)

Med iordningsställd grillplats menas en grillplats byggd av betong, sten eller liknande. Tillfälligt anordnade grillplatser av sten eller stockar uppfyller inte kraven för en säker grillplats.

Vid eldningsförbud rekommenderas:

  • att inte röka/slänga varma fimpar i skog och mark
  • att inte arbeta med maskiner i skog och mark, som kan orsaka gnistor eller varmgång (motorsågar, slåtteraggregat, markberedningsmaskiner med mera)

Eldningsförbudet gäller tillsvidare. Information om när förbudet hävs kommer att publiceras på Länsstyrelsens webbplats Där hittar du även vanliga frågor och svar om eldningsförbudet.

För mer information om eldningsförbudet kontakta Jenny Knuthammar, försvarsdirektör, Länsstyrelsen Östergötland, telefon: 010-223 53 55.

Sidan uppdaterad 2018-07-31 14:38 Kommentera sidan