Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Nyheter / Fler förskoleplatser i Västra Husby

Fler förskoleplatser i Västra Husby

Publicerad den 31 augusti 2018

Det har tidigare varit känt att förskolorna i Östra Ryd, Västra Husby och Snöveltorp varit fullbelagda och att nya barn fick erbjudas placering i Söderköpings stad. Nu har kommunen hittat en tillfällig lösning närmare där barnen och föräldrarna bor.

- Från och med februari kommer kommunen att erbjuda garantiplatser i en helt ny förskolelokal i en del av Västra Husby skola, säger Kjell Eriksson (S), Barn- och utbildningsnämndens ordförande.

Det är den tidigare slöjdsalen i skolan som kommer att renoveras för att fungera som förskolelokal. Slöjdsalen kommer att renoveras för att kunna användas som både som skolsal och förskolelokal, beroende vilket behov som för närvarande är störst. Lokalen har en egen ingång och ligger i en avskild del av skolan vilket gör att det är möjlig att använda för båda verksamheterna.

- Det här blir första steget i en fortsatt renovering och utbyggnad av Västra Husby skola, kommunens förvaltningar arbetar nu intensivt med vidare utbyggnadsplaner både av förskolelokaler i Östra Ryd, Västra Husby och mer skollokaler i Västra Husby. Målsättningen är att inom en snar framtid kunna presentera ett förslag om detta, säger Kjell Eriksson.

Verksamheten i den nya förskolelokalen kommer att fungera som en vanlig förskola, men som en garantiförskola, där barnen har plats till dess att det blir lediga platser på den ordinarie förskolan som föräldrarna valt.

- Efter sommaren går de barn som börjar i förskoleklass över till skolan, det innebär att vi kommer ha platser på de ordinarie förskolorna. Den här verksamheten kommer till för att underlätta för föräldrarna i Östra Ryd, Västra Husby och Snöveltorp, menar Kjell Eriksson.

Informationsbrev har gått ut till de aktuella familjerna tidigare i veckan.

Sidan uppdaterad 2018-08-31 14:00 Kommentera sidan