Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Nyheter / Gör ditt val till gymnasiet

Gör ditt val till gymnasiet

Publicerad den 15 januari 2019

Igår slog portarna upp till årets gymnasieval. Mellan den 14 januari och 15 februari är anmälan öppen för att söka till gymnasiet. Vet du vilket program och vilken skola ska du välja? Nyströmska skolan erbjuder både högskoleförberedande och yrkesförberedande program.

En nyhet för 2019 är att Barn- och fritidsprogrammet startar upp till hösten. Gillar du att leda människor och att umgås med barn? Då ska du söka till Barn- och fritidsprogrammet. Utbildningen ger dig bland annat kunskap om barn och ungdomars lärande och utveckling. Undervisningen utvecklar din förmåga att möta och pedagogiskt leda människor i olika verksamheter. 

Under öppet hus som hölls i december var det många niondeklassare som visade intresse för Nyströmska skolan. Barn- och fritidsprogrammet är en utbildning som har varit efterfrågad av många, och är en inriktning som har saknats på skolan. För att läsa mer om Nyströmskas alla gymnasieprogram och hur du ansöker, klicka här!

På webbplatsen gymnasiestudera.se gör du din ansökan för hösten 2019. Där väljer du vilket program du vill läsa samt vilken skola som du vill studera på. 

Sidan uppdaterad 2019-01-15 15:09 Kommentera sidan

Kommentera sidan

Fält markerade med * måste fyllas i.

*
*