Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Nyheter / Information om Återbruksdagen söndag 19 maj

Information om Återbruksdagen söndag 19 maj

Publicerad den 15 april 2019
Karta över området Eriksvik

Tröttnat på soffan? Eller dags för vinds- eller källarrensning?

På Återbruksdagen får överflödiga saker nya hem. Eriksviksområdet ingår i ett samarbetsprojekt om startats av Söderköpings kommun, Renall och E.ON. Med Återbruksdagen vill vi hjälpa till att ordna nya hem till möbler och andra saker som är fullt användbara, hela och rena – men som av olika skäl blivit över.

Tillsammans tar vi ett steg mot ett mer hållbart Söderköping

Tanken med Återbruksdagen är att underlätta möjligheten att återanvända saker. Någon kan behöva det du hade tänkt slänga. Dessutom slipper du tänka på transporten. Vi kommer att sprida information om Återbruksdagen i Söderköpingsområdet så att så många som möjligt kommer till Eriksvik för att se vad som finns att fynda. Som en gratisloppis, helt enkelt.

Välkommen att delta – så här går det till

Du som bor i Eriksviks-området sätter ut det du vill bli av med vid din tomtgräns; söndag 19 maj, senast kl. 10.00. Glöm inte märka med ”Återbruk”. 

För dig som inte bor i området
Passa gärna på att själv ta en runda i Eriksvik söndag 19 maj, efter kl. 10.00, och se om någon av grannarna har satt ut något du kan få användning av. Hittar du något som du vill ha ordnar du själv transporten hem. 

De saker som eventuellt blir kvar hämtar Renall kostnadsfritt inom några dagar. E.ON producerar sedan el och värme av dem. Visst är det bra? 

Obs! Vitvaror och elmaskiner ingår inte i projektet. Dessa ska lämnas som elavfall på återvinningscentralen.

Har du frågor om Återbruksdagen? Du är välkommen att kontakta Söderköpings kommun, Jim Andersson på 0121-18730. Här kan du också läsa mer om projektet...

Sidan uppdaterad 2019-05-13 20:16 Kommentera sidan

Kommentera sidan

Fält markerade med * måste fyllas i.

*
*