Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Nyheter

Hem / Nyheter / Möjlighet till lunch för Nyströmskas gymnasieelever

Möjlighet till lunch för Nyströmskas gymnasieelever

Publicerad den 17 april 2020

Under de senaste veckorna har gymnasieeleverna i Sverige och i Söderköping bedrivit sin undervisning via distans. För en del elever har detta lett till problem då man inte längre har möjlighet att få ett lagat mål mat under dagen. Nu erbjuder Söderköpings kommun eleverna på Nyströmska skolan möjligheten att få lunch och ett tjugotal elever har hittills nappat på detta.

Erbjudandet innebär möjligheten att få äta på en grundskola eller hämta ut matlådor. Dessutom har Nyströmskas elever som bor i Valdemarsvik möjlighet att få sin lunch på hemmaplan tack vare Valdemarsviks kommuns försorg. De söderköpingselever som går i gymnasieskola i Norrköping har via Norrköpings kommun chansen att hämta ut sin mat i Norrköping.

Anders Palmgren, barn- och utbildningschef i Söderköping är glad över att kommunen kan erbjuda lunch till de gymnasieelever som behöver:

- De flesta av våra elever har resurserna att få lunch hemma men för vissa av våra elever finns inte den möjligheten och då är det bra att vi kan möta upp det behovet.