Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Nyheter

Hem / Nyheter / Ny kommundirektör i Söderköpings kommun

Ny kommundirektör i Söderköpings kommun

Publicerad den 16 oktober 2019

Uppdatering 7 november:
På kommunstyrelsens extra sammanträde 6 november beslutades att utse Maria Fredriksson till ny kommundirektör. Hon tillträder 1 februari 2020.

Tdigiare information:
Maria Fredriksson föreslås som ny kommundirektör i Söderköpings kommun. Maria Fredriksson är i dag ekonomichef och tillika ställföreträdande kommundirektör i kommunen. Det formella beslutet tas i samband med ett extra insatt kommunstyrelsesammanträde den 6/11.


”Vi behöver lägga stort fokus på att få en ekonomi i balans och Maria Fredriksson är med sin bakgrund perfekt för det uppdraget. Hon är sedan tidigare väl insatt i det omställningsarbete som påbörjats och genom denna rekrytering tappar vi inte fart i detta viktiga arbete” säger Börje Natanaelsson, kommunstyrelsens ordförande

”Jag är både glad och hedrad över att få detta förtroende. Det kommer att bli både spännande och utmanande att få leda och sätta prägel på kommunens fortsatta utvecklingsarbete tillsammans med förtroendevalda, chefer och medarbetare” säger Maria Fredriksson.

Rollen som kommunens högsta tjänsteperson innebär ett ansvar för kommunens hela utveckling och att skapa goda förutsättningar för den politiska ledningen att styra kommunen. Kommundirektören representerar kommunen i externa sammanhang, men är också internt sammanhållande.

Tillträdesdatum beslutas vid kommunstyrelsens extra insatta sammanträde den 6/11.