Nyheter

Hem / Nyheter / Nybyggnation av lägenheter i centrala Söderköping

Nybyggnation av lägenheter i centrala Söderköping

Publicerad den 14 maj 2021

Om du varit vid Beatelundsgatan/Husbygatan, har du säkert sett byggnationen som pågår där. Sedan oktober 2020 har byggprojektet av det nya hyreshuset med tillhörande komplementbyggnader varit igång. Det är 24 lägenheter som uppförs enligt detaljplanen som kallas Söderköping 3:60 och 3:63 (Södra Eriksvik). Inflyttning för nya boenden kommer ske vid årsskiftet 2021/2022.

I oktober föregående år började projektet med pålning av marken. Ramunderstaden är ansvariga för byggnationen och Kjell Ottosson är projektchef. Han är nöjd med projektet som helhet och att de lyckats hålla tidsplanen:
– Vi har duktiga medarbetare och samverkan mellan oss och vår entreprenör fungerar väldigt bra. Trots att vi hade totalstopp på bygget i två veckor på grund av corona, ligger vi i fas med tidsplanen.
Boende i området har fått information om byggnationen och informeras löpande om vad som händer på bygget, säger Kjell. Det är viktigt att vi är proaktiva, avslutar han.

De nya huset kommer ha olika stora lägenheter, alla med balkong eller uteplats. På tomten kommer det finnas en ny lekplats, carportar, kallförråd och parkeringsplatser till alla lägenheter. Husets tak kommer även förses med paneler för solenergi. Elen från solenergin lagras i batterier så det finns el även en mulen dag och på kvällstid när många är hemma samtidigt. Det står många i kö för att få flytta in och processen är redan igång för att tilldela de nya hyresgästerna sina nya hem.

 

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.