Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Nyheter

Hem / Nyheter / Nyströmska öppnar upp för klassundervisning på skolan

Nyströmska öppnar upp för klassundervisning på skolan

Publicerad den 28 januari 2021

Nyströmska kommer utifrån nya rekommendationer att från och med måndag 1 februari bedriva klassundervisning på skolan. Det var förra veckan som Folkhälsomyndigheten justerade rekommendationen om distansundervisning för gymnasiet, vilket innebär att skolorna ska kombinera fjärr-, distans- och närundervisning. Tillsammans med Smittskydd Region Östergötland gör nu kommunen bedömningen att man återigen kan öppna upp gymnasieskolan. Antal smittade sjunker i länet, liksom i övriga landet, vilket skapar möjligheter för en försiktig öppning av Nyströmska. Öppningen sker dock med försiktighet då läget fortsatt är ansträngt inom sjukvården.

Det är huvudmannen som beslutar om undervisningen på en skola ska bedrivas genom fjärr-, distans- eller närundervisning. Beslutet ska utgå ifrån det lokala smittläget, då det kan se olika ut i olika regioner. Beslutet innebär att elever nu kommer ha en kombination av distansundervisning och undervisning på skolan. Elever och vårdnadshavare kommer få information om hur undervisningen på respektive program ska genomföras.

Beslutet är taget med utgångspunkten att närundervisning är det bästa för elevernas kunskapsutveckling och livssituation. Samtidigt kommer Nyströmskas ledning tillse att skolan känns trygg och säker, både för elever och personal.

Alla program och årskurser kommer ha en kombination av undervisning, men i varierande grad. Beslutet kan ändras utifrån förändrad smittspridning i regionen. Vuxenutbildningarna fortsätter att ha distansutbildning fram till och med vecka 8 då nytt beslut tas.