Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Nyheter

Hem / Nyheter / Nyströmska skolan kommer att uppmärksamma årets studenter

Nyströmska skolan kommer att uppmärksamma årets studenter

Publicerad den 17 april 2020

Nyströmska skolans gymnasieelever har just nu fjärrundervisning och många ställer sig nu frågan kring hur treorna kommer att få fira sin student, inte minst utifrån förbudet mot sammankomster över 50 personer.

Nyströmska skolans ledning och Söderköpings barn- och utbildningsförvaltning har nu beslutat om att inte ställa in studenten men betonar också att den inte kommer att utformas som vanligt.

Barn- och utbildningschef Anders Palmgren förklarar beslutet:

- Vi vet att studenten är viktig del i avgångselevernas skolavslutning och därför kommer vi på något sätt att uppmärksamma den. Det kommer inte kunna bli samma firande som vanligt men med fantasi och klokskap kommer vi att skapa en minnesvärd student för våra elever utifrån folkhälsomyndighetens och skolverkets direktiv.

Nyströmskas rektor och enhetschef Anders Forsberg kompletterar:

- Vi kommer tillsammans med elevernas studentkommitté ta fram idéer kring hur detta ska lösas. I en sådan här fråga är det viktigt med elevinflytande och därför kommer den konkreta utformningen inte vara klar på några veckor.

När det gäller grundskolans avslutningar så är ännu inga beslut tagna men även här ser man vikten av ett avslut, enligt Anders Palmgren:

- Vi förstår att speciellt årskurs 9 och årskurs 6, där klasserna kommer att splittras inför hösten, har ett behov att sluta sin skoltid på ett högtidligt sätt. Även här ser vi att vi kommer att uppmärksamma avslutningen på något sätt men att det inte är troligt att det sker på traditionellt sätt. Hur det kommer att ske är i nuläget inte klart.