Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Nyheter

Hem / Nyheter / Planerat underhållsarbete av avloppsledningar

Planerat underhållsarbete av avloppsledningar

Publicerad den 11 december 2019

Uppdatering 11 december

Avloppsledningarna på Gamla Skolgatan och Vintervadsgatan är i så dåligt skick att det gjordes en punktlagning på båda sträckorna. Det medförde att renoveringsarbetet fick skjutas upp till idag, onsdag 11 december. Arbetet kommer att pågå från cirka klockan 11 och beräknas vara klart till kvällen.

Tidigare info, publicerat 25 november

Under vecka 49 kommer vi med hjälp av entreprenören Aarsleff Rörteknik AB att sätta igång infodringsarbetet av befintliga avloppsledningar i kommunen. Infodring innebär att man rensar och rengör det befintliga röret i gatan, fodrar dem med ett nytt skyddande och självbärande foder så att det bildas en ny yta invändigt i röret. På så sätt behöver man inte gräva upp hela gatan, samtidigt som arbetet med att infodra en ledningssträcka kan utföras på en och samma dag. Mer information till berörda fastigheter kommer att skickas ut via entreprenören.

Arbetet består av att förnya cirka 900 meter avloppsledningar som finns vid:

- Åpromenaden
- Färjaregränd
- Korsningen Nybrogatan-Skönbergagatan 6-14
- Gamla Skolgatan
- Korsningen Linköpingsgatan-Kvarnvägen
- Vintervadsgatan-Rådhustorget

Entreprenören behöver plats för sina fordon under arbetets gång, vilket gör att det kan vara svårt att ta sig fram på dessa platser under den här perioden.

Vi hoppas att ni har överseende med vårt arbete!

Vid frågor, kontakta:
Jonas Wilsson
Driftansvarig, VA-enheten
Telefon: 0121-186 57
E-post: jonas.wilsson@soderkoping.se