Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Nyheter / Ramunderskolan satsar på pulshöjande aktivitet inför nationella proven

Satsar på pulshöjande aktivitet inför nationella proven

Publicerad den 08 mars 2019

I år har Skolverket beslutat att alla nationella prov ska börja klockan 9. Detta möjliggör för Ramunderskolan att kunna erbjuda eleverna en fysisk aktivitet i samband med de nationella proven. Vi kommer därför inleda vårens provtillfällen med en pulshöjande aktivitet.

De senaste åren har forskning och genomförda studier visat på att pulsträning har flera goda effekter på bland annat inlärningen, stressnivån, minnet och koncentrationen. – När man tränar så ökar blodgenom­strömningen till hjärnan och hjärnan blir mer aktiv, säger Markus Hahlin som är idrottslärare på skolan. – Förutom det så är denna satsning ett sätt för oss att integrera fysisk aktivitet som en naturlig del i skolan och i vardagen, säger Charlotte Matsson, rektor på Ramunderskolan.

Nationella proven är fördelat på nio dagar, och under dessa provtillfällen kommer alla elever i årskurs 9 att få börja dagarna med en pulshöjande aktivitet. Eleverna väljer själva mellan aktiviteterna rask promenad, löpning eller bollek. Efter avslutad aktivitet erbjuds eleverna frukt för att fylla på energiförrådet ytterligare, innan det är dags för de nationella proven.

Stort lycka till, önskar vi till alla i årskurs 9! 

Sidan uppdaterad 2019-03-08 08:59 Kommentera sidan