Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Nyheter / Söderköpings Drakfest 15 september

Söderköpings Drakfest 15 september

Publicerad den 12 september 2018

För fjärde året kan vi stolt presentera Söderköpings drakfest. Ett evenemang som arrangeras av Tillsammans – samverkan för integration i Söderköping.

På årets Drakfest kan du med hjälp av drakbyggare, skapa och dekorera din egen drake. Under dagen kommer det att finnas underhållning av olika slag: Söderköpings ungdomsorkester spelar, trollkarlen John-Henry (känd från tv) kommer att finnas på plats för att mingeltrolla och uppträda. Alla aktiviteter är kostnadsfria!

Under dagen serveras både grillad korv, mat från världens alla hörn och fika – allt till rimliga priser. Allt överskott från försäljningen, går till aktiviteter för Tillsammans där vi har läxverkstad, läger för ungdomar, språkcafé med mera.

Sedan 2014 har ungdomar i Söderköping träffats och byggt drakar tillsammans. De nyanlända ensamkommande ungdomarna som kommit till Söderköping från Afghanistan, har lärt ut hur man bygger drakar som verkligen flyger. De vet hur man ska justera en knut för att maximera flygegenskaperna. I Afghanistan finns en lång tradition av att bygga och flyga drakar, där hålls nämligen årliga drakevenemang.

Vi som gör Drakfesten möjlig är: Söderköpings kommun, Svenska kyrkan, Röda korset, Studieförbundet Bilda, Pingstkyrkan, Rädda barnen och många frivilliga som hjälper till.

Välkommen till en mötesplats för alla!

När: 15 september, kl. 12-16
Plats: Vikingavallen, Söderköping

Sidan uppdaterad 2018-09-12 13:46 Kommentera sidan