Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Nyheter

Hem / Nyheter / Sommargäster uppmanas följa Folkhälsomyndighetens rekommendation om att avstå från icke nödvändiga resor

Sommargäster uppmanas följa Folkhälsomyndighetens rekommendation om att avstå från icke nödvändiga resor

Publicerad den 24 april 2020

Söderköpings kommun vill uppmana personer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendation gällande att tänka igenom om planerade resor inom Sverige verkligen är nödvändiga att genomföra. Detta med anledningen av spridningen av coronaviruset. För den som är sjuk rekommenderar Folkhälsomyndigheten att inte resa alls.

Innan du som är i behov av hemtjänstinsatser reser till Söderköping ber vi dig uppmärksamma att vid eventuell hög belastning på hemtjänsten kan det komma att innebära att vi tvingas prioriterar bort insatser. Redan utifrån nuvarande omfattning är det ett mycket troligt scenario periodvis, och därför vill vi undvika att tvingas vidta prioriteringar i ännu högre omfattning.

Sverige befinner sig i ett mycket allvarligt läge med samhällsspridning av coronavirus, covid-19. För att smittspridningen ska avta behöver alla bidra varför vi ber dig tänka igenom din resa.

Läs mer om Folkhälsomyndighetens rekommendationer här...