Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Nyheter / Stolt huvudsponsor till ED Söderköpings Stadslopp 2019

Stolt huvudsponsor till ED Söderköpings Stadslopp 2019

Publicerad den 19 november 2018

Söderköpings kommun är stolt över att vara huvudsponsor till ED Söderköpings Stadslopp som går av stapeln den 19 juni 2019.

Ur ett folkhälsoperspektiv är det viktigt för en kommun med sportevenemang då dessa bidrar till fysisk aktivitet och en meningsfull fritid. – Vi vill stärka det friska och stötta ett sådant här lopp, säger Anders Eksmo (KD). ED Söderköpings Stadslopp blir ett 5 km långt lopp längs stadens gator, torg och vatten där start och mål sker i Brunnsparken. Deltagarna väljer själva om de vill gå, lunka eller springa med eller utan tidtagning. Det kommer även genomföras ett barnlopp, Ramunderstaden Lilla Brunnsparksloppet, med en distans på 1,2 km. Med dessa två lopp riktar sig sporteventet både till barn och unga, motionärer och elitlöpare. Pia Dingsten (S) är glad över att loppet kommer genomföras nästa år då Socialdemokraterna tidigare anmält flera lag till Kanalrundan, som tyvärr uteblev i år.

Kultur och Fritid kommer tillsammans med förenings- och näringslivet sätta Söderköping i rörelse genom att erbjuda en aktivitetsvecka fram till stadsloppet går av stapeln. Vi vill på så sätt möjliggöra ännu mer fysisk aktivitet för våra medborgare. Håll utkik efter programmet som vi presenterar i början av juni.

Söderköpings kommun kommer även finnas representerade i en monter i Brunnsparken när stadsloppet genomförs. Kom gärna och besök oss där.

Anmälan är nu öppen och fram till den 12 juni. Gå in på www.soderkopingsstadslopp.se för att få en startplats. Därefter går det att efteranmäla sig till en förhöjd avgift.

Länk till intervjun på Sveriges Radio P4 Östergötland.

Sidan uppdaterad 2018-11-20 14:27 Kommentera sidan