Nyheter

Hem / Nyheter / Tack alla våra fantastiska medarbetare!

Tack alla våra fantastiska medarbetare!

Publicerad den 06 april 2021

Under påsken är många lediga, men långt ifrån alla. Vi vill därför hylla alla fantastiska kvinnor och män som jobbar i vår kommun, dag som natt. Du gör ett fantastiskt arbete och det vill vi tacka just dig för!

Vi har pratat med Natalie som är undersköterska på Birkagården, en av alla våra medarbetare som arbetar i Söderköpings kommun.

Vad vill du lyfta idag?
- All personal här på Birkagården, både kvinnorna och männen. Jag vill lyfta er för att ni jobbat er genom coronapandemin, personalbrist, chefsbyten och schemaändringar. Ni har fortsatt att jobba fast ni kanske egentligen inte orkat vissa dagar.

Varför valde du det här yrket?
- Under min uppväxt jobbade min mamma inom vården, både inom hemtjänsten och LSS. När hon jobbade på LSS-boendet var jag där då och då, ibland för en fika och ibland för att invänta mormor som skulle hämta upp mig och mina systrar när mamma jobbade kväll eller natt.
De här besöken gav mig en liten inblick i hur vardagen kunde se ut för de som bodde där. Redan då, även om jag var liten, så förstod jag att varje person fungerar på olika sätt och har olika förutsättningar att fungera i vardagen. Det i sin tur gjorde mig medveten om att vi någon gång i livet behöver hjälp av andra, oavsett om du har fysiskt handikapp eller inte, ung eller gammal. Vi behöver alla stöd nån gång.

När det var dags att välja gymnasium sökte jag till omvårdnadsprogrammet på Åmåls praktiska gymnasium. Under studietiden jobbade jag som timvikarie på ett äldreboende i Åmål. Efter studenten fortsatte jag på samma boende under sommaren och flyttade sen till Söderköping på hösten. När jag kom hit sökte jag jobb som timvikarie via bemanningsenheten och första platsen jag hamnade på var här på Birkagårdens särskilda boende.

Vad är det bästa med ditt arbete?
- Det bästa med mitt arbete är att jag får jobba med människor och vara en del av deras vardag.

För det mesta känner jag att jag kan göra ett bra jobb, att jag kan göra vardagen lite bättre för våra boende på Birkagården. Men det är klart att det finns jobbiga delar också, som att till exempel kliva in i någon annans liv. Extra jobbigt kan det vara om personen har en demenssjukdom. Att hjälpa till med sånt som tidigare var en självklarhet för dem att göra själva - laga sin egen mat, duscha när man vill eller ta hand om tvätten i tvättstugan. Men oftast går det bra och de är tacksamma att de får hjälp och att vi finns.

Sen är bra kollegor omkring sig väldigt viktigt. Någon som man kan diskutera problem och svårigheter med, det gör jobbet lättare när vi hjälper varann tillsammans.

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.